Premier League

Hamarabb fogunk trófeákat nyerni, mint hinnék - Gerrard

A Liverpool csapatkapitánya úgy véli, hogy a Vörösök hamarosan újra trófeákért szállhatnak majd harcba. Steven Gerrard az angol bajnokságon kívül már mindent megnyert a liverpooliakkal - most ezt a "hiányosságot" is pótolná.

Steven Gerrard vitrinjéből az angol bajnoki cím még hiányzik
A Liverpool együttese a mögöttünk álló szezonban nem tudta kiharcolni a Bajnokok Ligája részvételt, mert az angol pontvadászatban a Manchester United, a Chelsea, a Mancehster City, az Arsenal és a Tottenham ötösfogata mögé szorult.

Ugyanakkor hiba lenne elsiklani azon tények felett, hogy mióta az amerikai üzletember John Henry lett a tulajdonos, rendeződni látszódnak a dolgok a Mersey-partján. A télen érkezett a kispadra Kenny Dalglish, valamint a csatársorba Luis Suárez és Andy Caroll - a csapat a tavaszi szezonban szinte szárnyara kapott.

A 'Pool csapatkapitánya szerint ennek a tudatos munkának hamarosan meg lehet a gyümölcse, ami már kézzel fogható eredményekben is látszódhat.

"Azt tudom mondani a szurkolóinknak, hogy hamarabb fogunk újra trófeákat nyerni mint hinnék, mert jó úton járunk" - mondta a gyerekkorától kezdve a Liverpoolban futballozó Gerrard. "Vannak fantasztikus játékosaink, a klub tetőtől talpig egészséges, és amikor ezek a dolgok összeállnak, akkor egy csapat nem áll messze a győzelemtől."

A 31 éves középpályás a Liverpoollal megnyerte már a Bajnokok Ligáját, az FA-kupát, a Ligakupát és az UEFA-kupát is, de a Premier Leauge-t ezidáig nem sikerült bezsebelnie az angol játékosnak.

Az angolok a nyáron a játékoskeret megerősítésén dolgoznak, eddig több európai élcsapatban szereplő játékos neve felmerült mint lehetséges érkező, de hivatalos bejelentésekkel még nem álltak elő az Anfield Roadon.