Tour de France

A Schleck-testvérek vezetésével készül a Leopard Trek

  • VNA

Andy és Fränk Schleck vezetésével készül az idei Tour de France-ra a luxemburgi Leopard Trek csapat, amely már első indulásakor győzni szeretne az összetettben.

Kedden nyilvánosságra került a Tour de France-ra készülő luxemburgi illetőségű Leopard Trek kerékpáros csapat kilenc fős kerete. Különösebb meglepetést nem okozott a névsor (Andy Schleck, Fränk Schleck, Fabian Cancellara, Linus Gerdemann, Maxime Monfort, Jakob Fuglsang, Jens Voigt, Stuart O'Grady, Joost Posthuma) bejelentése, hiszen várható volt, hogy az első Tour-jára készülő csapat a Schleck-testvérek köré épül majd.

„Nem titkolózunk, hiszen egyértelműen kijelentjük, hogy a Tour megnyeréséért indulunk harcba. Nagy céljaink vannak, megcélozzuk az összetett elsőséget, és emellett szakaszokat is szeretnénk nyerni” - mondta több ezer szurkoló jelenlétében a menedzser Kim Andersen a csapat luxemburgi búcsúztatásán. A sárga trikó megszerzésére nyilvánvalóan a fiatalabbik Schleck testvérnek, Andynak lehet a legtöbb esélye, aki a Tour elmúlt két kiírásában rendre második volt Alberto Contador mögött. Mivel a spanyol idén végigversenyezte (meg is nyerte) a három hetes olasz körversenyt, Schlecknek talán most van a legtöbb esélye legyőzni az amúgy is doppingvádak kereszttüzében induló Contadort.

A sors fura fintora, hogy a mostani Leopard Trek-es csapatból tavaly többen Contador jelenlegi csapatában, a Saxo Bankban tekertek. Az első héten figyelni kell a svájci országúti bajnokságot a napokban megnyerő Fabian Cancellarára is, aki az első héten akár végig is viselheti a sárga trikót, mielőtt jönnek az Alpok és Pireneusok emelkedői.