Férfi vízilabda

Vincze Balázs lesz Kásás Zoltán utódja a szegedi kispadon

A szegedi klubelnök szerint azért esett a választásuk Vincze Balázsra, mert fiatal, agilis, benne látják azt a pluszt, ami csapat eredményesebbé tételéhez kell.

Vincze Balázs Szegeden bizonyíthat edzőként

A férfi vízilabda OB I bronzérmesénél, a Szeged Beton csapatánál a klubvezetés nem hosszabbította meg Kásás Zoltán vezetőedző szerződését. Az utódja nevét egészen eddig homály fedte, de ma kiderült, Vincze Balázs dirigálja a szegedieket a következő szezonban.

"Elég sok edző került a látókörünkbe, megpróbáltunk a legalaposabban dönteni – mondta Körtvélyessy Péter, a Szeged Beton elnöke a delmagyar.hu-nak. – A döntés előtt kikértük a szakma véleményét, és folyamatosan egyeztettünk támogatóinkkal. Azért esett a választásunk Vincze Balázsra, mert fiatal, agilis, benne látjuk azt a pluszt, ami csapatunk eredményesebbé tételéhez kell. A fő cél a bajnokságban a döntőbe jutás, és persze az Euroligában és a magyar kupában is szeretnénk minél messzebb jutni."

Vincze Balázs 357-szer szerepelt a válogatottban, három olimpián (1988, 1992, 1996) vett részt, 1995-ben Világkupát nyert, 1997-ben és 1999-ben pedig Európa-bajnokságot.

Edzői pályafutása során eddig az élvonalban a BVSC-t irányította tavaly áprilisig.