Magyar foci

Szegednek NB II-es csapata lesz, Bozóky Imre az új klub vezetője

Címkék:

A Makó FC és a kiskundorozsmai klub egyesült, az NB II-es jog Szegedre került, így a Makó helyén indulhat a szegedi csapat a másodosztályban.

Bozóky Imre Kecskemét után Szegeden dolgozik

Sajtótájékoztatón jelentette be Botka László, Bozóky Imre és Kiss-Rigó László, hogy a Makó FC helyett Szeged 2011 néven indul focicsapat az NB II-ben.

- Szeged városában több mint egy évtizede nincs minőségi futball, a csapatok csak és kizárólag önkormányzati forrás témogatásból tartották fenn magukat. Tizenkét focicsapatra több mint 62,5 millió forintot fordít a város, mégsincs minőségi foci – mondta Botka László polgármester.

Bozóky Imre, aki az új egyesület vezetője lett, azt mondta, bízik abban, hogy sikerül visszahozni azt a varázslatos légkört Szegedre, amit a labdarúgás jelent.

- Ha két egyesület fuzionál, akkor a versenyzési jogok egyesülnek és mind a két jogon indulhatnak a csapatok. A Makó FC és a kiskundorozsmai klub egyesült, az NB II-es jog Szegedre került, így a Makó helyén indulhat a szegedi csapat, míg a Maros-parti városban NB III-as csapat lesz - idézi a delmagyar.hu az MLSZ egykori elnökét. - Újra kell építeni egy klubot, egy csapatot. Ezt azzal a korrektséggel, nyíltsággal szeretnénk elérni, ami ezt a várost jellemzi. Teljes átláthatóságot akarunk, a klubba nem jöhetnek fekete pénzek, tiszta, világos, átlátható gazdálkodást akarunk - mondta Bozóky Imre, aki azt is elmondta, bízik abban, hogy a Grosics-akadémia játékosainak lesz lehetőségük a szegedi csapatban kiteljesedni. A cél az, hogy felépüljön egy stabil NB II-es klub.

Botka elmondta még, az NB II-es csapatnak 40 millió forintot biztosít Szeged, a többit össze kellene szedni szponzori pénzekből. A csapat neve Szeged 2011, a klub a Felső-Tisza parti stadionban játssza majd a meccseit.