Jégkorong

Még bizonytalan a jövő évi divízió-I-es vb helyszíne

  • VNA

Jövőre újra a szlovéniai Ljubljana rendezheti meg a divíziós-I-es jégkorong világbajnokságot, a torna konkrét helyszíne ugyanakkor még bizonytalan.

Továbbra sem lehet tudni, hogy 2012 áprilisában melyik ljubljanai csarnokban rendezik meg a világbajnokságot a divízió-I „A” csoportjában. Ezt Ernest Aljancic, az Nemzetközi Jégkorong Szövetség elnökségének tagja jegkorong.blog.hu oldalnak nyilatkozva mondta el, amikor a múlt héten néhány napot Budapesten töltött családjával. A régi Jugoszlávia legbefolyásosabb hokis sportvezetője hosszú évekig irányította a szlovén szövetséget, erről a tisztségéről 2010-ben mondott le.

Aljancic elmondta, hogy a szlovén szövetség és annak új elnöke, Matjaz Rakovec is eltökélt a tekintetben, hogy a torna az újonnan épült arénában, a Stozicében kapjon otthont. Hozzátette azonban, hogy ez sokba kerül, mivel egyelőre nincs lehetőség jégkészítésre a 14 ezres csarnokban. Aljancic meglátása szerint a 2010-ben is helyszínként szolgáló Hala Tivoli mellett is szólnak érvek, egyrészt kipróbált, stabil hokis helyszín, másrészt pedig ott biztosított lenne a telt ház. A Stozicében szerinte a legnagyobb rangadókon is csak fél házra számítanak. Ettől függetlenül jelen pillanatban mégis az új arénára lát nagyobb esélyt. A kérdés várhatóan év végéig eldől.