Haladás

Korolovszkyt nem kell műteni, a rajtra egészséges lehet

A szombathelyi védő a rajtra már egészséges lehet, de fizikálisan még biztosan nem lesz olyan állapotban, mint a társai.

haliKorolovszky Gábor a tavalyi bajnokság hajrájában lágyékszakadást szenvedett, ami miatt kénytelen volt kihagyni a Haladás utolsó mérkőzéseit.

– Az orvos megnézte ultrahanggal a lábam, most már nem látott semmiféle sérülést. Egészségügyileg tehát rendben vagyok. Azt mondta, azért fájhatott, mert még nem elég erős az izom, ezért azt javasolta, kezdjem el egy kicsit erőteljesebben terhelni. Most már rúgjak is labdába egyszer-kétszer, és nézzük meg, hogy reagál. Ez megtörtént tegnap, de semmi különös nem volt igazából. Egyelőre nem fájt. Bár Aczél Zoltánnal még fogok erről beszélni, de a szerdai edzőmeccset még biztosan kihagyom, csütörtökön viszont már mindenképpen szeretnék csatlakozni a csapathoz. Teljes értékű munkát még nem fogok tudni végezni, de mindenképpen ott akarok lenni a társakkal. Nekem már az is sokat jelent, ha végre ismét egy légtérben lehetek velük. Szépen lassan, fokozatosan kell terhelnem a lábamat. Eleinte csak futok, kitámasztok, labdázok, illetve különböző tornákkal erősítem az izmot. Ez még egy-két hétig biztosan elhúzódik, ez egy olyan sérülés, amiből csak nagyon lassan lehet felépülni. Nagyon hiányzik már a játék, már elég hosszú ideje nem értem labdába. A rajtra szerintem már egészséges leszek, de fizikálisan még biztosan nem leszek olyan állapotban, mint a többiek – mondta a Haladás hivatalos oldalának Korolovszky.