Magyar válogatott

Egervári Sándor külön edzéseket tart Németh Krisztiánnak

Az Olympiakosz Pireusz támadója megkérte a válogatott szakmai stábját, hogy tartsanak neki külön edzéseket, ezért minden második nap Telkiben foglalkoznak vele.

Egervári Sándor augusztusban újra számíthat Németh Krisztiánra - Fotó: MTI

Egervári Sándor az mlsz.hu-n vezetett blogjában számolt be arról, hogy visszatért szabadságáról, és felveszi a kapcsolatot a válogatott keretének a tagjaival.

"Nagyszerűen sikerült a szabadságom, feltöltődtem a családdal töltött hetek alatt, és már alig várom az új feladatokat. A múlt hét az összegzés jegyében telt el, értékeltük az utóbbi fél év munkáját, beszámoltunk róla az MLSZ elnökségének, és mostantól ismét csak előre tekintünk. Felvesszük a kapcsolatot a keret tagjaival, kíváncsiak vagyunk, ki milyen állapotban van, hogyan gyógyulnak a sérültek. Juhász Roland például egy éve szenved az ülőidegétől, most Varga Péter Pál professzorhoz jár kezelésekre, és a hírek szerint bízhatunk a teljes felépülésében."

A 61 esztendős szakember bízik abban, hogy a magyar légiósok olyan csapatokhoz kerülnek, ahol rendszeresen pályára tudnak lépni.

"Bízom abban is, hogy sikeresen zárul az átigazolási időszak az érintett játékosok számára. Számunkra roppant fontos, hogy Gera Zoltán, Koman Vladimir, Németh Krisztián és Rudolf Gergely olyan klubban folytassa a pályafutását, amelyben rendszeresen játéklehetőséghez jut. Ugyanez igaz Lázár Pálra is, aki a török Samsunpor játékosa lett, és remélem, hamar kiharcolja a helyét a csapatban. Üdítő volt látni az interneten Rudolf Gergely és a freestyle világbajnok, Kovács Péter közös produkcióját, a jelek szerint a csatár teljesen egészséges, és harcra kész."

A szövetségi kapitány arról is beszámolt, hogy Németh Krisztiánnak különedzéseket tartanak Telkiben, hogy formában legyen az augusztusi Izland elleni találkozóra.

"Külön kell szólnom Németh Krisztiánról. Még nem tudni, hogyan alakul a sorsa, de az látszik rajta, hogy roppant ambiciózus. Megkérte a válogatott szakmai stábját, hogy tartsunk neki külön edzéseket, és minden második nap Telkiben foglalkozunk vele. A célja az, hogy bárhol is kell majd játékra jelentkeznie, tökéletesen felkészülten érkezzen meg, azonnal jó benyomást tegyen, és az augusztus 10-i, Izland elleni mérkőzésre is kirobbanó formában szeretne hazajönni. Remek a hozzáállása, remélem, végre a tehetségéhez méltóan tud majd teljesíteni a klubjában, és a válogatottban is rengeteg örömet okozhat a szurkolóinknak."