Atlétika

A Brandenburgi kapunál szerveznek ugrógálát

  • VNA

Egyedülálló atlétikai versenyt szerveznek augusztus elején Berlinben, ahol a Brandenburgi kapu kulisszái előtt a világ legjobb rúdugrói és távolugrói vetélkednek majd.

Különleges versennyel szeretné népszerűsíti az atlétikát a német szövetség, amely augusztus elején a berlini Brandenburgi kapu tövében szervez nagyszabású gálát a legjobb német, francia, orosz és amerikai atléták részvételével. A német főváros két éve a világbajnokság során már kihasználta az egyik turisztikai nevezetességében rejlő vonzerőt, akkor a maratoni futó versenyek befutóját bonyolították le ezen a helyszínen.

A két héttel a tegui világbajnokság előttre, augusztus 12-ére tervezett sporteseményen rúdugrásban illetve távolugrásban rendeznek majd versenyt. „Az atlétika krémje itt lesz a versenyen.” - ígérte a szervezők nevében Frank Hensel, a német szövetség igazgatója, aki hozzátette, hogy több más sportághoz hasonlóan az atlétikának is szüksége van innovációra.

A berlini szervezők ötlete szerint a sportolók az ugrások előtt Brandenburgi kapu alatt futnak majd át és közel 3000 néző előtt mutathatják be tudományukat. A berliniek – amellett, hogy hagyományt is teremtenének a versennyel – már a jövőre is gondolnak, hiszen abban bíznak, ezzel az eseménnyel közelebb hozhatják a 2018-as atlétikai Európa-bajnokság megrendezésére vonatkozó rendezési álmaikat.