Golf

Tajvani golfozó döntötte meg Tiger Woods rekordját

  • VNA

Vasárnap ért véget az esztendő második major versenye a női golfozóknál, az LPGA Championshipen a 22 éves Yani Tseng győzött.

A New York állambeli Pittsfordban rendezték meg idén a női golfozók LPGA Championship névre hallgató major versenyét. A tornán a világelső tajvani Yani Tseng győzött, aki ezzel Toger Woods korábbi rekordját adta át a múltnak. A 22 esztendős golfozó ugyanis ezzel a legfiatalabb játékos lett, aki négyszeres major-győztesnek mondhatja magát. Az egykori férfi világelső, Tiger Woods már 24 éves volt, amikor a 2000-es British Open során begyűjtötte negyedik címét és szintén 24 éves volt a dél-koreai Pak Se-ri, aki a 2002-es LPGA Championshipen jutott el ehhez a mérföldkőhöz.

Tseng hatalmas fölényben volt a verseny vasárnapi befejezésekor, hiszen az első kilenc szakasz után már tíz ütés előnnyel vezetett. „Elgondolkoztam, hogy mi lehet még számomra cél ezen a versenyen és akkor azt mondtam magamnak, megpróbálom elérni a par alatt 20-as rekordot.” - nyilatkozta utólag az őt foglalkoztató dolgokról a világelső. Tseng ugyan remekül játszott ezután is, de az új célt már nem sikerült elérnie, viszont így is az elvárt ütésszám (par) alatt 19-el fejezte  be a tornát, ami rekord beállítást jelentett.

Legjobb női eredmény major tornán
Játékos Nemzetiség Par Verseny
Yani Tseng tajvani -19 2011 LPGA Championship
Cristie Kerr amerikai -19 2010 LPGA Championship
Dottie Pepper amerikai -19 1999 Kraft Nabisco Open
Karen Stupples brit -19 2004 British Open