Argentin foci

Először esett ki az élvonalból a River Plate - videó

  • VNA

Nem tudta elkerülni a csúfos kudarcot a 33-szoros bajnok River Plate, amely az osztályozó elvesztése után története során először esett ki az élvonalból.

Az argentin foci egyik legismertebb klubja a River Plate, amely nem fogja piros betűs ünnepként számon tartani 2011. június 26-át. Az argentin bajnokság osztályozó párharcának visszavágóján ugyanis a 33-szoros bajnok együttes nem tudta ledolgozni az idegenben szerzett kétgólos (0-2) hátrányt a Belgrano Cordoba ellen. Az 1901-ben alapított fővárosi klub az 1931-es szezontól kezdve folyamatosan tagja volt az argentin élvonalnak, de most 80 év után először búcsúzott onnan.

A River csalódott szurkolói az odavágón a második bekapott gól után botrányt okoztak, a pályára berohanó nézők miatt akkor tíz percet is állt a játék. Ezúttal sem maradt el a botrány a végjátékban, amikor ugyanis már egyértelmű volt a hazai csapat kiesése, a csalódott drukkerek ismét tombolni kezdtek, ami miatt a játékvezető idő előtt fújta le a mérkőzést, a feljutást ünneplő vendég játékosok pedig kőzápor közepette vonultak védett helyre.

A River magának köszönheti a vereséget, hiszen az 1-1-re végződő visszavágón a vendégek gólja előtt két védőjük szerencsétlenkedte össze a helyzetet, ráadásul ezt követően a River büntetőt is hibázott, a korábban gólt szerző Pavone révén. A sors furcsa fintora, hogy az idei bajnokságban a River Plate nem is játszott rosszul, de az argentin bajnokság speciális lebonyolítása miatt az elmúlt három esztendő pontátlaga döntött az első osztályban maradásról és ebben a River nem állt jól, ezért kényszerült osztályozóra.