Atlétika

A női rúdugrás korábbi világcsúcstartója nyert Szczecinben

  • DA

Szvetlana Uszovics a világ idei legjobb eredményével nyerte a 800 méteres női síkfutást a lengyelországi Janusz Kusocinski Memorial névre hallgató nemzetközi versenyen. A női rúdugrás korábbi világcsúcstartója, Szvetlana Feofanova meglepetésre legyőzte a hazaiak világbajnokát, Anna Rogowskát.

A fehérorosz Uszovics 1:58.12 perces eredményével a marokkói Halima Hachlaf idején faragott 15 századot.

Feofanova is jelezte, nem szabad még őt leírni A szczecini emlékversenyen sikeresen szerepeltek a hazai atléták, a 100 méteres síkfutást a férfiak U23-as korosztályában Jakub Gizynski, a felnőtt nőknél Anna Kilbasinska nyerte. Férfi diszkoszvetésben az olimpiai ezüstérmes Piotr Malachowski, rúdugrásban Lukasz Michalski, súlylökésben az olimpiai bajnok Tomasz Majewski végzett az első helyen, akárcsak a 4x100 méteres férfi váltó, és 110 gáton Artur Noga.

A rangos mezőnyt felvonultató női rúdugrásban ugyanakkor a világbajnoki címvédő Anna Rogowska kikapott a korábbi világcsúcstartó orosz Szvetlana Feofanovától, a 2003-as vb-győztestől. Feofanova 4.70 méterrel nyert, Rogowska 10 centiméterrel maradt el tőle.

A magyar indulók közül Orbán Éva a 6. lett kalapácsvetésben, Kürthy Lajos az 5. súlylökésben, míg diszkoszvetésben a horvát színekben versenyző Varga Roland a 3., Fazekas Róbert a 4. legjobb eredményt érte el.