Átigazolás

A Chelsea ajánlatot tett Pastoréért, a sajtó szerint 50 milliót kínálnak

A Palermo elnöke, Maurizio Zamperini közleményben jelentette be, hogy más klubok mellett a Chelsea is tett ajánlatot Javier Pastoréért. A klubvezető szerint a játékos közel áll ahhoz, hogy Angliába szerződjön. Spanyol források tudni vélik, hogy a Kékek ajánlata 50 millió euróról szól.

"Pastore egy zseniális játékos, és 3-4 klub érdeklődik iránta" - kezdte a közleményét Zamperini. "Üzletember vagyok, nem szoktam elvetni a sulykot, de az biztos, hogy komoly gazdasági erővel kell rendelkeznie annak, aki meg szeretné vásárolni. A Chelsea is az érdeklődők között van, de meg kell várnunk, hogy az új edző, André Villas-Boas igényt tart-e a játékosra. Ugyanez a helyzet a Juventusszal is, de ők eddig nem voltak olyan aktívak, mint az angolok."

Javier Pastore a Palermo-Milan mérkőzésen az Olasz Kupában 2011 májusában

A klubelnök még egy klubot, a Napolit említette név szerint a közleményében, de arra is rávilágított, hogy az argentin játékos valószínűleg elhagyja Olaszországot: "A Napoli is felhívott Pastore miatt, és én nagyon örülnék, ha a Serie A-ban maradna, de ez nem tűnik valószínűnek. Jelenleg Angliában vagyok, de nem azért, hogy bármelyik klubbal lezárjam a tárgyalásokat" - fejezte be Zamperini.

Noha a közleményben konkrét összegek nem hangzottak el, spanyol híroldalak tudni vélik, hogy a Chelsea 50 millió eurót, azaz majdnem Fernando Torresi összeget kínál a fiatal középpályásért.

Pastore az argentin Talleresben nevelkedett, de 18 évesen már a Huracán, 20 esztendősen pedig a Palermo játékosa volt. Az olasz együttesben két szezon alatt 79-szer lépett pályára, és 16 gólt szerzett.