Wimbledon

Wozniacki is elégedetlen a pályabeosztással

  • VNA

Caroline Wozniacki is elégedetlen a wimbledoni szervezők pályabeosztásával, a dán Serena Williamshez hasonlóan a center pályán szeretne csillogni.

A világelső Caroline Wozniacki is csatlakozott a wimbledoni szervezőket bíráló Serena Williamshez. A korábbi négyszeres bajnok amerikai játékos azért kritizálta a füvespályás Grand Slam torna rendezőit, mert érzése szerint a legjobb női játékosok nem az őket megillető bánásmódban részesülnek a pályabeosztások elkészítésekor. A világelső dán játékos a második fordulóban – a két Williams testvérhez hasonlóan – kénytelen volt a kettes pályán játszani, ahol viszont magabiztosan, 6-1, 6-3 arányban múlta felül a francia Virginie Razzanot.

„Remélem, hogy a következő mérkőzésemet már egy rangosabb pályán játszhatom le. Meglátjuk, mit hoz a sors.” – nyilatkozta a dán, aki egyben azt is jelezte, hogy szerinte megérdemelné azt, hogy világelsőként kiemelt pályán szerepelhessen, ha már pénteken olyan játékosok is a centeren kaptak helyet, mint Feliciano Lopez vagy Daniela Hantuchova. A londoni szervezők persze nincsenek könnyű helyzetben, különösen a torna első hetében, amikor rengeteg mérkőzést kell rendezni, ráadásul a hagyományok sem kedveznek a női éljátékosoknak, hiszen a centerpálya napi három mérkőzése közül általában kettőt a férfiak kapnak meg.

„Mindenki szeretne odakerülni a center pályára. Jó lenne, ha egyszer arra is lehetne példa, hogy két női mérkőzés kerül sorra ezen a pályán.” – osztotta meg reform-ötletét a dán játékos. Ja, a harmadik fordulós találkozója az ausztrál színekben játszó Jarmila Gajdosova ellen ma a center pálya első találkozója lesz, ráadásul Serena Williams is a másik kiemelt pályán játszhatja harmadik fordulós mérkőzését az orosz marija Kirilenko ellen.