MLB

Nowitzki végezte el a kezdődobást - videó

  • VNA

Dirk Nowitzki végezte el a kezdődobást a Texas Rangers – New York Mets találkozón, a német a szezon végén is jó erőben volt.

Újabb megtiszteltetés érte az NBA bajnokának meghatározó játékosát, Dirk Nowitzkit. A 213 centiméter magas játékos végezhette el ugyanis a kezdődobást a csütörtöki Texas Rangers – New York Mets baseball mérkőzésen. Az első dobásnak az MLB-ben nagy jelentősége van, amelyet jól mutat, hogy a szezon kezdését jelző első kezdődobást gyakran az Egyesült Államok elnöke végzi el.

A Rangers játékosai az idei rájátszásban végig kísérték a dallasi kosárlabda csapat menetelését, sokan közülük Mavericks pólóban jártak-keltek. Így volt ezzel Michael Young is, aki pedig köztudottan nagy Lakers szurkoló, a los angelesiek kiesése (éppen a Dallas búcsúztatta őket 4-0-val) után azonban Nowitzki 41-es mezét hordta. A német játékos 2003-ban végzett már el kezdődobást, amikor a Rangers a Seattle Mariners ellen játszott, akkor csapattársa, Steve Nash kapta el az általa elhajított labdát. Nowitkzi amúgy jó erőben volt most is, hiszen a baseball labdával végrehajtott dobása igencsak magasra sikeredett…