NBA

Hanga szerint nem reális még az NBA

  • MTI

Egyelőre csakegy lehetőségként tekint Hanga Ádám arra, hogy hajnalban kiválasztotta őt az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő San Antonio Spurs.

Hanga Ádám szerint egyelőre még nem reális az NBA

"Nagyon boldog vagyok, de ez most csak egy lépés egy hosszú úton" - mondta a pénteki sajtóbeszélgetésen a válogatott játékos, aki nemrég az Albacomptól a spanyol élvonalbeli Manresához igazolt. "Nagyon hosszú éjszakám volt, egytől hat óráig figyeltük az interneten a draftot, nem sokat aludtam. Az elsődleges célom most az, hogy meghatározó játékos legyek Spanyolországban, a többi majd jön utána."
  
Lóránt András menedzser kifejtette: Hanga számára jelenleg még nem reális az NBA, ezzel együtt büszke lehet rá, hogy első magyarként részt vett a tengerentúli liga amatőrbörzéjén.

"A következő célunk az, hogy összehozzunk Ádámnak egy ismerkedő villámlátogatást San Antonióban, de erre nincs sok időnk, mivel július 1-től az NBA-ben az elhúzódó bérvita miatt úgynevezett lockout kezdődik. Ez azt jelenti, hogy elmaradnak a nyári táborok, és a klubok nem érintkezhetnek a játékosokkal."
    Hanga elmondta, hogy sok draftolt játékos soha nem jut el az NBA-be, és hogy leendő spanyol csapattársai között egy ukrán van, aki szerepelt már a börzén.

    "Álomcsapatom soha nem volt a kinti bajnokságban, nagyon nem is követtem az eseményeket, persze a döntőket, a sztárokat azért figyeltem, és Kobe Bryanttől LeBron Jamesig sokuk játékát szeretem" - nyilatkozta az MTI-nek.

"Nagyon felgyorsultak most az események, én holnap elvileg nyaralni mennék a párommal, de ha úgy alakul, akkor San Antonióba utazom. Ma beszéltem a kinti ügynökkel, aki kérdezte, hogy pontosan mikor mennék ki egy rövid látogatásra, szóval szervezés alatt van a dolog. Várom a fejleményeket!"