Átigazolás

Az Arsenal visszadobta a Barca 27 millió fontos ajánlatát Fabregasért

Az angol sajtó szerint újabb fejezetéhez érkezett a katalánok Fabregas-hadművelete: az Arsenal visszautasította a Barcelona 27 millió fontos ajánlatát a 24 éves középpályásért.

Az Arsenal visszautasította a Barcelona 27 millió fontos ajánlatát Cesc Fabregasért

"Ha tavaly 40 millió eurót (35.5 millió font) kínáltunk, akkor világos, hogy az értéke az idén kisebb. Sérülésekkel küzdött, és kevésbé volt meggyőző" - nyilatkozta még a múlt héten Sandro Rosell, a Barcelona elnöke.

Tény, az Európa- és világbajnok középpályás az elmúlt két évben rendszeresen térdszalagsérüléssel bajlódott, ami főleg a legutóbbi szezonban vetette vissza teljesítményét, a 38 fordulóból 22 alkalommal kezdőként, háromszor csereként jutott szóhoz a Premier League-ben. Rosell pedig ezen okokra hivatkozva szorítaná lejjebb a futballista árát. A transfermarkt.de egyébként 48 millió fontra taksálja az Arsenal csapatkapitányának értékét. Szerződése 2015-ig érvényes, az Ágyúsok pedig egyelőre ragaszkodnak az 50 milliós vételárhoz.

Fabregas ezen a héten Indonéziában időzik, promóciós kötelezettségeinek eleget téve, ahol a Barcelonát firtató kérdésekre kitérő választ adott, de annyit azért elárult, hogy "Pep Guardiola a legnagyobb bálványa".