Magaslabda

Tizenöt éve nem sok minden változott az Üllői úton - Lisztes

A Ferencvárosba visszatérő középpályás a hathárom.hu-nak elmondta, ha jól van kommunikálva, akkor a szurkolók elfogadják, hogy csak epizódszerepet kap.

Lisztes nagy reményekkel tért vissza a Ferencvárosba

Lisztes Krisztián volt a vendége a hathárom.hu rádiós magazinjának, a Magaslabdának. A Ferencvárosba visszatérő legenda akkor is kijárt szurkolni a zöld-fehéreknek, amikor 2008-ban nem hosszabbítottak vele szerződést.

„Visszatértem az anyaegyesületembe, a régi emlékek visszaköszönnek, amikor belépek a székházba. Most azon vagyok, hogy a jelent és a jövőt építsük, remélem mindenki elégedett lesz. Sokat nem változott a klub 1996 óta, új stadion még mindig nincsen... Egy hasonló csapatba tértem vissza, mint ahonnan akkor elmentem, hiszen a Ferencváros ismét kivívta magának a nemzetközi porondon való szereplést. Úgy gondolom, ellenfélként is a szurkolók 95%-a pozitívan fogadott, remélem most ez az arány 100% lesz. 2008-ban, amikor először visszatértem, a térdem nem volt olyan jó állapotban, mint most, elég sokat szenvedtem vele. Akkor a csapat a másodosztályban szerepelt, anyagi gondok is voltak, az angol vezetők úgy döntöttek, az idősebb játékosokkal nem hosszabbítanak. Ezt elfogadtam, ugyanúgy kijártam utána is a haverokkal a Fradi-meccsekre, szurkoltam tovább a csapatnak. Titkon mindig bíztam benne, hogy sikerül ott befejezni a pályafutásomat, ahol elkezdtem.”

Kérdés, a szurkolók mennyire fogják elfogadni, hogy a ferencvárosi legenda 20-30 perceket kap Prukner Lászlótól.

„Prukner Lászlóval még annyira nem ismerjük egymást, csak az eredményeit ismerem. Élvezek minden edzést meg mérkőzést, úgyhogy én nagyon pozitívan állok az egész történethez. Motiváltnak érzem magam, és jó formában vagyok, remélem minden úgy lesz, ahogy szeretnénk. Mielőtt aláírtuk a szerződést, korrekten átbeszéltük a vezetőedzővel és a vezetőséggel ezeket a dolgokat. Én ezt elfogadom, ennek ellenére szeretnék minél többet játszani. Ha ez jól van kommunikálva a szurkolók felé, és a csapat sikeresen fog szerepelni, akkor ezt mindenki el fogja fogadni. A legfontosabb, hogy a csapat jól szerepeljen, és mindenki hozzátegye a saját maga részét, én erre készen állok” - tette hozzá a 35 éves középpályás.

A Ferencváros már jövő héten nemzetközi mérkőzést játszik, az örmény ellenfél ellen mindenki továbbjutást vár az Üllői úton.

„Egyelőre sokat nem tudunk az Ulissesről, de a Ferencvárosnak azért sokkal jobban cseng nemzetközi szinten a neve, mint az örmény ellenfelünké. Természetesen szeretnénk bejutni a csoportkörbe, de ez nem könnyű feladat, mert nemzetközi szinten már nem lehet senkit lebecsülni. A legfontosabb, hogy a csapat folyamatosan nemzetközi kupákban szerepeljen, szerintem jó úton halad a klub efelé.”

A teljes interjút alább hallgathatjátok meg, ahol Lisztes Krisztán beszél pályafutásának németországi időszakáról, a sérülés miatt meghiúsult spanyol szerződéséről és a kedvenc csapattársairól is.