Kosárlabda

Nowitzki még nem döntött az Európa-bajnokságról

  • VNA

Szívesen jönne az Európa-bajnokságra a német válogatott Dirk Nowitzki, de a fárasztó – igaz győztes - NBA idény után még nem hozott végső döntést a szereplésről.

Dirk Nowitzki, a Dallas Mavericks NBA-trófeájával.
Hosszú és fárasztó szezonon van túl a német kosárlabdázó, Dirk Nowitzki. A Dallas Mavericksszel idén az NBA bajnoki címét megszerző játékost - ahogy korábban írtunk róla - tárt karokkal várja a német válogatott az augusztus 31-én kezdődő Európa-bajnokságra. A 33 esztendős, 213 centiméter magas játékos már kiünnepelte magát az első NBA-győzelme után, most pedig jól megérdemelt pihenését tölti, és egyelőre nem tudja, hogy vállalja-e az Eb-szereplést.

„Egy hosszú szezon után fontos, hogy kipihenjem magam, hiszen a következő évben is megfelelő állapotban kell lennem az NBA-ben. Másrészt a nemzeti válogatottnak nagyon sokat köszönhetek, így fontosnak érzem azt is, hogy a fiatal tehetségeinknek segítsek abban, hogy közelebb kerüljünk a 2012-es olimpiai kvalifikációhoz” - osztotta meg dilemmáját az ESPN adónak nyilatkozó Nowitzki. A német játékos korábban ugyan jelezte, hogy szeretne ott lenni a csapatban, de akkor még nem tudhatta, hogy számára egészen a döntőig tart majd a szezon. Jelen állás szerint Nowitzki „néhány hét” gondolkodási időt kért.