Férfi röplabda

Demeter György lett a kaposvári bajnokcsapat edzője

  • MTI

Demeter Györgyöt nevezték ki a férfi bajnoki címvédő Fino Kaposvár röplabdacsapatának vezetőedzőjévé.

A nehéz anyagi helyzetben lévő klub elnöksége keddi ülésén döntött úgy, hogy a Kaposváron korábban többször dolgozott Demeterrel kezdi meg a tárgyalásokat, s a testület egyúttal megköszönte az eddigi tréner, Kántor Sándor elmúlt években nyújtott munkáját.

Az új edző a hunvolley.blog-nak elmondta, hogy egy évre állapodott meg a vezetőkkel, s elsősorban azért vállalta el a feladatot, mert a klub nehéz helyzetben van, szűkös keretből kell jó csapatot csinálnia, és sok tehetséges fiatallal dolgozhat majd együtt.

A kaposváriak a következő szezonban anyagi gondjaik miatt nem indulnak nemzetközi sorozatban, Demeter éppen ezért számít rá, hogy több játékos is elhagyhatja a csapatot. Azt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az együttes jövőre mindenképpen vissza akar térni a nemzetközi porondra.

A klubvezetés már kedden kinyilvánította elkötelezettségét a helyi röplabda-akadémia megalapítása és az utánpótlás-nevelés tudatosabb szervezése mellett. Ezzel kapcsolatban a korábbi szövetségi kapitány elmondta, hogy az akadémia - amelyben szakmailag aktív szerepet vállal - már a jövő héten megalakul.