Wimbledoni emlékek

Mérkőzés közben aludt el a vonalbíró

  • VNA

A sport kifogyhatatlan a vicces és emlékezetes sztorikból, ilyenre volt példa 1964-ben, amikor mérkőzés közben aludt el egy vonalbíró.

Napra pontosan 47 évvel ezelőtti a történet, de még mindig megmosolyogtató. Az 1964-es wimbledoni bajnokságon rendezett Clark Graebner-Abe Segal találkozón ugyanis az egyik rutinos vonalbíró, bizonyos Dorothy Cavis-Brown elaludt. A hármas pályán lezajló különös esetet az amerikai Graebner is észrevette, aki átsétált a háló túloldalára, és a lehajtott fejjel ülő hölgytől megkérdezte, hogy minden rendben van-e vele. „Tényleg aztA vonalbíró Dorothy Cavis-Brown elaludt az 1964-es torna nyitó napján - munka közben hittem, hogy meghalt, annyira furcsán ült a székben” - emlékezett vissza utólag. Először az egyik labdaszedő fiú, Robbie Thornton próbálta ébresztgetni a szuszogó hölgyet, de nem járt sikerrel.

A wimbledoni szervezők néhány napos pihenővel büntették az aluszékony vonalbírót, és ezt követően szüntették meg az addig hagyományosan a nyitónapon megrendezett déli partit a vonalbírók számára, az ott elfogyasztott italok ugyanis vélhetően szintén hozzájárulhattak Cavis-Brown kisasszony délutáni sziesztájához. A mérkőzést amúgy a dél-afrikai Segal nyerte meg 6-2, 4-6, 6-3, 6-4 arányban, és nem kiemeltként később még egészen a negyeddöntőig menetelt abban az esztendőben.