Kajak-kenu

Kijött rajtam a fáradtság, nem volt több bennem - Vajda Attila

A kenus olimpiai bajnoknak megfordult a fejében, hoy idén is kihagyja az Eb-t, hogy addig is a vb-re tudjon készülni.

Vajda Attilának nem sikerült jól a belgrádi Eb - Fotó: MTI

A belgrádi Európa-bajnokság, kenu ezer egyesben Vajda Attila a nyolcadik helyen ért célba. Az eredmény azonban nem törte le, ugyanis eleve nem várt sokat magától.

„A szezon első legfontosabb feladata az volt, hogy ezer egyesben szerezzem meg a válogatottságot, ezt az Eb előtti héten megrendezett második válogatón sikerült bebiztosítanom. A forma arra a versenyre lett kihegyezve, oda készültünk az időzítéssel. Az Eb-re így nem sok időnk és lehetőségünk maradt, gyakorlatilag abból próbáltunk meg versenyezni, amit a válogatóra összeraktunk. Ez most csak ennyire volt elég” – írja a kajak.hu-n vezetett blogjában az olimpiai bajnok.

Bár megfordult a fejében, hogy akárcsak tavaly, idén is kihagyja a kontinensbajnokságot, nem bánta meg, hogy elutazott Belgrádba.

„Az Eb előtt úgy azt írtam, hogy akár nagyon jól, de akár nagyon rosszul is elsülhet az Eb. Végül aztán mind a kettő meglett. Pénteken például az előfutamban egészen jól mentem, tehát ott jól sült el a dolog. Nem úgy másnap. Szombaton már abszolút kijött rajtam a fáradtság, abban a versenyben a maximumot adtam magamból, csak akkor több nem volt bennem. Utólag bevallhatom, a tavasszal még az is megfordult a fejemben, hogy a tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is kihagyom az Eb-t, hogy addig is a vb-re tudjak készülni. Ezen a héten a válogató után speciel jól jött volna egy kis pihenés, erre most is versenyen voltam. De mindent összevetve nem bántam meg, hogy eljöttünk. Valóban a pihenőm ment rá a hétvégére, de mégiscsak kicsit kizökkentem az otthon megszokott közegből, az Eb-n új impulzusok értek, élményekkel feltöltődtem. Szurkoltam a társaimnak, beálltam a magyar táborba és dobolásommal segítettem a magyar versenyzőket. Ha már az én eredményemmel nem volt sokkal előrébb a csapat.”