Wimbledon

Isner és Mahut ezúttal rövidre fogta

  • VNA

John Isner idén is győzött Wimbledonban a francia Nicolas Mahut ellen. Az amerikai tavaly maratoni meccsen győzött, idén két órára sem volt szüksége a továbbjutáshoz.

Isner-Mahut-maraton: 2010. június 22-24. között három napon keresztül rendezték a találkozót, amelynek csak a döntő játszmája 8 óra 11 percig tartott. Összesen 980 pontot játszottak le, a győztes Isner 24-el kevesebbet nyert, mint ellenfele. A mérkőzés során Isner 112, Mahut 103 ászt adogatott, ketten együtt 61 liter vizet ittak a találkozó során.A wimbledoni teniszbajnokság sorsolásának egyik legkülönlegesebb eseménye volt az, hogy idén is az első fordulóban akadt össze egymással az amerikai John Isner és a francia Nicolas Mahut. A két teniszező tavaly tizenegy óra öt percig (és három napig) tartó mérkőzést játszott egymással, ahol a hórihorgas amerikai végül döntő szett 70-68-ra győzött.

A 2011-es első fordulós találkozójuk viszont nem nyúlt ennyire hosszúra, hiszen a tenisz történelmének leghosszabb meccsét játszó két játékos ezúttal még két órát sem töltött a pályán kedden. Ezúttal is a nyolc ászt adogató Isner volt a győztes, aki második mérkőzéslabdáját értékesítve 1 óra 58 perc alatt 7-6, 6-2, 7-6 arányban győzött.