Copa América

Íme Dél-Amerika 10 legértékesebb labdarúgója

A chilei El Mercurio napilap összeállította a jövö héten kezdődő Copa América legértékesebb játékosainak listáját. Természetesen mondani sem kell, az élen Lionel Messi található.

A Copa America legértékesebb labdarúgói
FC Barcelona argentin szupersztárjának értéke a katalánok szurkolók szerint felbecsülhetetlen, a dél-amerikai napilap azonban 120 millió euróra teszi a 23 éves Aranylabdás zseni értékét.

A "Bolha" becenévre hallgató argentint honfitársa, az Atlético Madrid támadója, a Juventus által megkörnyékezett Sergio Agüero, valamint az új brazil tinisztár, a Real Madrid által csábított Neymar következik - egyaránt 45-45 millió euróval.

A negyedik helyen a Manchester City csatára Carlos Tévez taláható, szerény 38 milliós értékével, míg az ötödik helyre a Real Madridos Gonzalo Higuaín futott be. Mögöttük Messi egyik kedvenc Barcás játszótársa, a brazil Dani Alves található, őt pedig az AC Milan profija, Alexandre Pato követi.

A Portóval idén bajnokságot, kupát és Európa Ligát nyert kolumbiai gólvágó, Radamel Falcao árát a napilap 30 millió euróra teszi, akárcsak a Borussia Dortmunddal idén német bajnokságot nyerő Lucas Barriosét. A tizedik helyre a Seria A-ban idén 26 gólt termelő nápolyi uruguayi Edinson Cavani került.

Az illusztris társaságba összesen öt nemzet képviselteti magát, négy argentin mellett három brazil valamint egy kolumbiai, egy paraguayi és egy uruguayi játékos alkotja a top 10-et. A legtöbb játékost a spanyol Primera Divison adja - számszerint négyet -, de a brazil Neymaron kívül valamennyi listán szereplő Európa valamelyik topbajnokságában játszik.

A Copa América 10 legértékesebb futballistája
1.Lionel Messi (argentin, Barcelona) 120 millió euró
2.Sergio Agüero (argentin, Atlético Madrid) 45 millió
3.Neymar (brazil, Santos) 45 millió
4.Carlos Tévez (argentin, Man.City) 38 millió
5.Gonzalo Higuaín (argentin, Real Madrid) 38 millió
6.Dani Alves (brazil, Barcelona) 35 millió
7.Alexandre Pato (brazil, Milan) 34 millió
8.Radamel Falcao (kolumbiai, Porto) 30 millió
9.Lucas Barrios (paraguayi, Borussia Dortmund) 30 millió
10.Edinson Cavani (uruguayi, Napoli) 25 millió