NFL

Újra tárgyalóasztalnál az amerikai futball csapatok vezetői

Kedden ismét folytatódnak az egyeztetések az NFL játékosai és klubtulajdonosai között, az új kollektív szerződést illetően. Az ülés könnyen két naposra is nyúlhat, ugyanis mindkét felet sürgeti az idő.

Jim Irsay, az Indianapolis Colts NFL csapatának tulajdonosa - Fotó: AFP
Egyre közelebb került az a határidő, amikor még úgy lehet szezont rendezni, hogy ne kelljen mérkőzéseket törölni. Az Indianapolis Colts tulajdonosa, Jim Irsay ezért a július 4-ei dátumot határozta meg vízválasztóként, ugyanis, ha addig sikerül a feleknek megegyezniük és aláírni a következő évek működését biztosító szerződést, akkor teljes szezont láthatnak a nézők szeptembertől.

A megbeszélésen a liga mind a 32 csapatának tulajdonosa jelen lesz, és mihamarabb pontot szeretnének tenni az ügy végére. Ezért is iktatták be pluszba a szerdai napot. A chicagói tanácskozás jó alkalmat nyújt a vezetők belső felszültségeinek kibeszélésére is, ugyanis nyílt titok, hogy a kisebb piaccal rendelkező csapatok tulajdonosai nem értenek egyet minden pontban a náluk sokkal nagyobb piaccal bíró csapatvezetőkkel.

Az előszezon első hivatalos mérkőzését a liga augusztus 7-re tervezte, a Hall of Fame találkozóval venné kezdetét az új idény. Ehhez azonban szükség lesz az új kollektív szerződésre.