Wimbledon

Ismeretlen magyartól kapott ki Stosur - Herald Sun

  • VNA

Nagy döbbenet fogadta Ausztráliában Samantha Stosur első fordulós kiesését Czink Melinda ellen.

A magyar CZINK Melinda visszaadja a 10. helyen kiemelt ausztrál Samantha Stosur labdáját az angol nemzetközi teniszbajnokság női egyesének első fordulójában, Wimbledonban. A mérkőzést 6:3, 6:4 arányban a magyar teniszező nyerte.
Az egyik legrangosabb ausztrál napilap, a Herald Sun Internetes változata - az időeltolódás miatt - kora reggeli cikkében számolt be a wimbledoni tenisztorna második napjának nagy meglepetéséről, ahol „az ismeretlen magyar játékos” legyőzte a 10. helyen kiemelt ausztrált. A lap méltatja a balkezes magyar játékát, ugyanakkor nem felejti el megjegyezni, hogy a váll- és könyöksérülés után visszatérő magyar játékos csupán a 262. helyen áll a világranglistán, és nem rendelkezik túl acélos mutatóval a Grand Slam-tornákat tekintve, hiszen 21 indulásból 14 alkalommal már rögtön az első körben kiesett.  Az ausztrál játékosnak nincs különösebben szerencséje a füves pályás tornán, hiszen a harmadik fordulón még sohasem jutott túl, kilenc próbálkozásból pedig ötször is az első kör jelentette számára a végállomást.

A Sydney Morning Herald nem felejti el megjegyezni Czink kapcsán, hogy a magyar játékos a főtábla leghátrébb rangsorolt versenyzője, így Stosur kiesése még inkább meglepő. A lap emlékeztet arra, hogy Stosur a múlt héten Eastbourne-ben füves borításon legyőzte a világranglista harmadik helyén álló Vera Zvonarjovát, a nagy elvárások azonban nem segítették eredményes szereplését. A korai kiesésnek a lap kolumnistája szerint persze jó oldala is lehet, hiszen Stosur így most jobban figyelhet a páros tornára, ahol a német Sabine Lisicki oldalán teniszezhet majd.