NB I

Benczés harcos támadójátékot vár a Diósgyőrtől

A fiatak szakvezető azt szeretné, ha a DVTK félelmet nem ismerve, harcosan támadna az első osztáyban is, ahogy az NB II-ben tette.

Benczés Miklós a támadójátékban hiszMég alig ért véget az NB II-es bajnokság, de Benczés Miklós már az első osztályra készül. A Diósgyőr vezetőedzője elmondta, remekül tudnak együtt dolgozni Szentes Lázárral, a csapat szakmai igazgatójával.

„Természetesen Szentes Lázárnak is köszönhető, hogy NB I-es a Diósgyőr. Folyamatos kontroll alatt van az első és az utánpótlás csapatok szakmai munkája. A tökéletességre való törekvését ismerve biztos vagyok benne, hogy nem nyugszik, amíg nem sikerül elérni, hogy a DVTK U19-es csapata a kiemelt bajnokságban játsszon. Neki is köszönhető, hogy ismét van utánpótlás válogatott labdarúgója a klubnak és ő dolgozik az új játékosok igazolásán is. Átérzem a szurkolók információéhségét, de egy kis türelmet kérek, nem gonoszságból tartjuk vissza az információkat, hanem azért, mert árfelhajtó hatása van, ha idejekorán kiderül, többen is érdeklődnek egy játékos iránt. Még egy adalék a kettőnk közti munkakapcsolathoz: úgy tudtam elmenni pihenni ebben a rövid nyári szünetben, hogy nem érek vissza a június 22-i első edzésre, de Szentes Lázár segítségemre sietett, ő fogja az első gyakorlásokat helyettem levezényelni” – nyilatkozta a sokáig segédedzőként dolgozó szakvezető.

A DVTK a másodosztályban az ellenfelek többségére ráerőltette az akaratát, és ezen Bencés Miklós a Monicomp Ligába sem kíván változtatni.

„Szeretném, ha a DVTK dominálna a mérkőzéseken az előttünk álló bajnokságban is. Hiszek abban, hogy ha a játékosok megfelelő erőnléttel és önbizalommal lépnek pályára, akkor meg tudják valósítani azt a játékot, amit eddig is játszottunk. Az NB II-ből kilógtunk és tudjuk, hogy az NB I-ben nagyon jó csapatok vannak, tisztelünk is minden ellenfelet, de az önmagunkba vetett hit az első. Azt szeretném, ha a csapat félelmet nem ismerve, harcosan támadna és ha úgy alakul, hogy az ellenfél jobbnak bizonyul, akkor is emelt fővel hagyhassuk el a pályát” – tette hozzá a 41 éves mester a dvtk.eu-nak.