Átigazolás

A Real és a United érdeklődése hízelgő számomra - Varane

A francia játékos egy interjúban elárulta: megtisztelő számára a Real Madrid és a Manchester United érdeklődése, de a jövőjét illetően még nem döntött.

Raphael Varanes
Mint arról korábban a hatharom.com is beszámolt, a Lens 18 éves francia utánpótlás-válogatott belső védőért a Machester United, a Real Madrid, és a Paris Saint-German is bejelentkezett.

A fiatal játékos a goal.com-on közölt interjúban elárulta: egy fiatal labdarúgó számára rendkívül hízelgő, ha ilyen nagymúltú együttesek érdeklődnek iránta.

A játékos a mögöttünk álló szezonban remek teljesítménnyel rukkolt elő, nem csoda hát, ha több külföldi élcsapat is szívesen szerződtetné - ám Varane azt sem tartja kizártnak, hogy a következő évben is marad a Ligue 1-ban.

"Teljesen megfontolt döntés akarok hozni, és ez a döntés még nem született meg. Abban a klubban szeretném folytatni a pályafutásomat, amelyik a legtöbbet teszi értem. Az sem kizárt, hogy maradok a francia élvonalban, számomra ez a megoldás is hasznos lehet - de van választásom. Vannak érvek és ellenérvek, az biztos, hogy nehéz lesz döntenem."

A fiatal labdarúgónak a klubváltás okozta dilemma mellett akad még "baja" bőven, ugyanis éppen az érettségi vizsgák kellős közepén tart.Mint ismert, a játékosért a Manchester United 10,5 millió eurós ajánlatott tett, de az angolok mellett a Real Madris is szeretne tárgyalásokat kezdeményeni a védő jelenlegi klubjával.



"Egy hozzám hasonló fiatal játékosnak nagy örömöt okoz, ha két ilyen nagy csapat érdeklődését is felkelti. A manchesteri és a madridi is a világ egyik legnagyobb klubja, így természetesen nagyon magasak az elvárások is. A csapaton belül éles verseny van, nem könnyű kiemelkedni ilyen gárdákból. A játékidő az, ami számomra igazán fontos. Az angol bajnokságban a fizikai, a spanyolban pedig a technikai tulajdonságok dominálnak, de számomra mind a két pontvadaszát egyenértékű,mert mind fizikailag mind technikailag képes vagyok fejlődni - ezért nem élvez elsőbbséget egyik bajnokság sem."

A két sztáralakulat mellett a Paris Saint-Germain is érdeklődik Varane iránt (a párizsiak 11 milliós ajánlatott tettek a Lens-nak), és a játékos maga sem zárkózik el egy esetleges fővárosi szerződéstől.

"A párizsi ajánlat azért lehet érdekes, mert ott most egy nagy csapatot szeretnének építeni. A Lens-hoz képest számomra a PSG is előrelépés lenne"- vallotta be a mindössze 18 éves hátvéd.

A Szajna-partján valóban kialakulóban van "valami": a napokban megjelenő - nem  hivatalos -  információk szerint a párizsiak az Intertől távozó Leonardo vezetésével több sztárjátékost is szeretnének megszerezni.