Karrier

Megválik az Inter Materazzitól

Az olasz Internazionale megválik a 2006-ban világbajnokságot nyert olasz válogatott védőjétől, a keménységéről elhíresült Marco Materazzitól.

Marco Materazzi búcsúzik az Intertől
A különc külsejéről és brutális belépőiről (no meg persze Zinedine Zidane-féle afférjáról) ismertté vált Materazzi az utóbbi időszakban már csak kiegészítő ember volt a milánói kék-feketéknél, az újságokban általában csak zűrös kalandjaival sikerült szerepelnie, a futballpályán egyre inkább kevesebb szerephez jutott.

Olasz internetes sajtóhírek szerint ezért a mai napon Massimo Moratti klubelnök felbontotta a világbajnok védő szerződését.

Materazzi a hírek szerint még nem akasztaná szögre a stoplist, Angliába vagy Amerikába távozhat - majd a későbbiekben sportvezetőként visszatérne Milánóba.

A 41-szeres olasz válogatott bekk 2001 óta szolgálta az Inter csapatát, ez idő alatt 5 olasz bajnoki címet, négy Olasz Kupát valamint Szuperkupát és Bajnokok Ligáját is nyert a csapattal. Összesen 184 alkalommal lépett pályára Inter-mezben, és védő létére 18 gólt sikerült szereznie. A futballszurkolók azonban eredményei helyett mégis inkább szabálytalan belépőiről, kőkemény szereléseiről emlékezhetnek a 193 cm magas robosztus védőre.

Íme, Marco Materazzi néhány "emlékezetesebb" megmozdulása (csak erős idegzetűeknek!) :


Ritka esetben előfordult, hogy Materazzi húzta a rövidebbet: