Edzőkérdés

Capello marad Angliában, Hiddink és Spalletti az Inter célkeresztjében

További nevekkel bővült a lehetséges Inter-edzők listája, Fabio Capello azonban szinte biztos nem lesz a milánóiak trénere.

Hiddink és Spalletti
A korábban Olaszországban többek között az AC Milannál, az AS Románál és a Juventusnál is dolgozó tréner volt Massimo Moratti elnök elsődleges "célpontja" a csapat kispadjára, de a La Gazetta dello Sport információi szerint Capello biztosan nem lesz az Inter vezetőedzője.

A jelenleg Anglia szövetségi kapitányaként tevékenykedő Capellónak ugyanis érvényes szerződése van az angol szövetséggel, amit nem lehet felmondani - így a 2005-ben a Seria A legjobb edzőjének megválaszott tréner egyelőre nem tér vissza hazájába.

Aki figyelemmel követte az utóbbi napok történéseit, az nem lepődik meg azon, hogy újabb nagy nevek röppentek fel az Inter edzői posztjának betöltésére. Olasz lapértesülések szerint a milánóiak most vagy Guus Hiddinket vagy Luciano Spalletit szeretnék megszerezni.

Előbbit idén nyáron már szóba hozták az angol Chelsea-vel is, de a holland szakembernek szintén érvényes szerződése van a török labdarúgó szövetséggel, és állítólag Hiddink nem szeretné még jobban magára haragítani a félholdas ország futballvezetőit.

Ami Spallettit illeti, a Romával Olasz Kupát és Szuperkupát is nyerő tréner jelenleg a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató orosz Zenit mestere. A szentpéterváriakkal tavaly bajnokságot és kupát, idén pedig a szuperkupát is bezsebelő olasz szakember bejutott csapatával a Bajnokok Ligája főtáblájára, ráadásul jelenleg Oroszországban már javában tart a bajnokság, ahol nagy versenyfutásban vannak az első helyért a CSZKA Moszkvával. Spalletti érkezésére van talán a legkisebb esély, ugyanis az edző mentalitását ismerve, nehezen képzelhető el, hogy szezon közben, a BL-szereplés előtt  hagyná el csapatát.

Közben a lap úgy tudja, hogy Szinisa Mihajlovic sem ül le a milánóiak fekete-kékek kispadjára, mintahogy a Portót irányító Andre Villas-Boas és Marcelo Bielsa sem.