Úszás

Verrasztóéknak első és második hely is jutott vasárnapra

  • MTI

Verrasztó Dávid győzött, húga, Evelyn és Jakabos Zsuzsanna pedig ezüstérmet szerzett vasárnap Rómában, a Hét Domb elnevezésű hagyományos nemzetközi úszóverseny befejező napján.

Az aranyérmet a pénteken 400 m gyorson második báty 200 m vegyesen érdemelte ki 2:00.31 perces idővel, s ugyanebben a számban állhatott fel az eredményhirdetéskor a dobogó második fokára Verrasztó Evelyn is, aki 34 századdal maradt el a londoni olimpiai részvételt jelentő A szinttől.   

A szombaton 200 m pillangón remek teljesítménnyel első Jakabos vasárnap 200 m gyorson úszott egyéni csúcsot, s esetében ezüstérmet ért az 1:57.68 perc. Ugyanitt a fináléban indult Mutina Ágnes is, ő ötödik lett 2:00.03-mal.    

Még egy magyar volt döntős a zárónapon: Molnár Ákos 200 m mellen negyedikként végzett 2:13.73 perccel.   

"Két embert kell kiemelnem a csapatból, a mai gyorsszámban kitűnő időt repesztő Jakabos Zsuzsannát és a szintén remeklő Verrasztó Dávidot, de Evelyn is feljövőben van hosszú kihagyását követően – értékelt Kiss László szövetségi kapitány az MTI-nek a háromnapos Trofeo Sette Colli után.  - Remélem ugyanakkor, hogy Mutina Áginak nem újult ki a korábbi sérülése. Hogy a tengerentúlra ugorjak át, nem úszott jól a világbajnok Hosszú Katinka, aki csak az ötödik lett 400 m vegyesen 4:42.93-as idővel a kaliforniai Santa Clarában. Igaz, ő is nagy munkában van még, s bízunk benne, hogy a bő egy hónap múlva kezdődő sanghaji vb-n már ismét a régi lesz."