Chelsea

Felejtsük el az elmúlt szezont - Fernando Torres

A spanyol támadó mindössze 12 gólt szerzett, amit maga sem tart elfogadható teljesítménynek, de úgy véli, a Chelsea a 2011-12-es bajnoki cím legnagyobb esélyese.

Fernando Torres számára rémálom volt az elmúlt idény - Fotó: AFP

Fernando Torres legszívesebben elfelejtené az elmúlt szezont. A spanyol válogatott támadója mindössze 12 gólt szerzett a 2010-11-es idényben, ebből kilencet a Liverpoolban, kettőt a válogatottban, és mindössze egyet a Chelsea-ben.

„A legrosszabb szezont hagytam a hátam mögött, mióta Angliába érkeztem. A világbajnokságon sérültem még meg, ami az egész szezonban rossz hatással volt a teljesítményemre. A 12 szerzett gól számomra nem elfogadható, a Liverpoolban és a Chelsea-ben sem tudtam 100%-osan játszani. Jobb lenne inkább elfelejteni az egészet, ennek ellenére nem sajnálom, hogy a Chelsea-hez jöttem” – jegyezte meg a télen 50 millió fontért szerződtetett futballista.

Az elmúlt szezon nem csak számára, hanem a londoniaknak sem volt egy sikertörténet, ugyanis trófea nélkül maradtak Ancelottiék.

„A csapatunk sok meccset nyert, de a szezon végén mindent elveszítettünk. Semmit nem nyertünk, de nagyon remélem, ez nem fog megismétlődni. Sokat jelentett számomra a Liverpool, de most a legfontosabb, hogy győzelmeket arassak a Chelsea-vel.”

Felmerült az is, hogy a Torres új csapata elefántcsontparti támadójával, Didier Drogbával sem a pályán, sem azon kívül nem értette meg magát a 27 éves spanyol.

„Semmi gondom Drogbával, jó kapcsolatban vagyunk. Szenzációs futballista, a mi rivalizálásunk a csapat hasznára válik. A Manchester United a címvédő, de úgy gondolom, a következő bajnoki szezon legnagyobb esélyesei mi vagyunk.”