Átigazolás

Modric távozni akar, trófeákat nyerne - a Chelsea-vel

Bár Daniel Levy és Harry Redknapp, a Tottenham elnöke és mendzsere szerint senkinek, semmi pénzért sem eladó Luka Modric, a horvát középpályás azonban távozni szeretne a Spursból, méghozzá a háromszoros fizetést kínáló Chelsea-hez.

Luka Modric távozni akar a Tottenhamből, a Chelsea-be

A Spurs visszautasította a Modricért kínált 22 millió fontot, de a Daily Mail szerint 48 órán belül érkezik az újabb, 30 millió font körüli ajánlat a White Hart Lane-re. A 25 éves horvát válogatottat meggyőzte a Chelsea által meglebegtetet heti 130 ezer fontos fizetés, és a klub tervei a jövőt illetően, ezért a nyilvánosság előtt is kifejezte távozási szándékát.

"Barátként akarom elhagyni a Tottenhamet. Élveztem az itt töltött időt, de most már kipróbálnám magam más klubban is" - nyilatkozta a lapnak az épp nyaralását töltő Modric. - Megállapodtunk az elnökkel, amikor aláírtam az új szerződést. Az mondta, hogy ha bejelentkezik értem egy másik klub, akkor megfontolják az ajánlatot."

"A Chelsea egy nagy klub, ambiciózus tulajdonossal. Kiváló futballisták játszanak ott, akik minden évben nagy trófeákért harcolnak, és esélyesek a Bajnokok Ligájában is. Londonban akarok maradni, boldog vagyok itt, a családom is jól érzi magát a városban. A szurkolók szeretnek a Tottenhamben, és én is élveztem az itt töltött éveket, de a futballban természetes, hogy a játékosok egyszer távoznak. Ez nem a pénzről, hanem az ambíciókról szól. A Spursnek mindig lesz helye a szívemben, de trófeákért szeretnék harcolni. Beszélni fogok az elnökkel a jövőről. Nem fogom követelni, hogy engedjen el, mert ez tiszteletlenség lenne. Reménykedem benne, hogy meg tudnak egyezni a másik féllel, mindenki számára kielégítő módon."

Modric 2008 nyarán, a Dinamo Zagrebről érkezett a Tottenhambe, 21 millió euróért, ezzel ő a klub történetének harmadik legdrágább igazolása.