Nemzetközi foci

Íme, a világ nyolc legjobban kereső futballistája

Az amerikai Sports Illustred összeállítása alapján Lionel Messi keres legjobban a labdarúgók közül - az argentint Cristiano Ronaldo és Wayne Rooney követi.

Lionel Messi, a világ legjobban kereső labdarúgója
A kétszeres Aranylabdás és Bajnokok Ligája-győztes zseni az amerikai magazin szerint idén valamivel több, mint 43 millió dollárt keresett, amivel toronymagasan a legjobban kereső labdarúgó a világon. Az argentin klasszist a portugál Cristiano Ronaldo követi, akinek a maga 38,8 millió dollárjával egyáltalán nem kell szégyenkeznie.

A Barcelona és a Real Madrid két sztárját a manchesteri Wayne Rooney „üldözi”, de az angol támadónak már majd’ 10 millió dollár a „hátránya” a fent említettekkel szemben. A nemrég hajbeültetésen átesett fenegyerek után a 2007-es év Aranylabdása, a brazil Kaká következik, aki annak ellenére, hogy a pályán az utóbbi időben nem nyújt maradandót, az élet más területein úgy tűnik, jól teljesít.

Kakát David Beckham követi a sorban, aki a legutóbbi listán még a második helyen állt, de idei bevételei jócskán megcsappantak a tavalyihoz képest. Beckhammel ellentétben növelte keresetét a brazil Ronaldinho, aki annak dacára, hogy elhagyta Európát és visszatért hazájába, még mindig valódi szupersztár - legalábbis a szponzorok szerint. A legjobb nyolc közé a Manchester City „rosszfiúja” Carlos Tévez, valamint a leginteligensebb futballistának tartott Frank Lampard került be.

A világ legjobban kereső focistái
1. Lionel Messi (argentin, FC Barcelona) - 43,3 millió dollár
2. Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid) - 38,8 millió dollár
3. Wayne Rooney (angol, Manchester United) - 29,2 millió dollár
4. Kaká (brazil, Real Madrid) - 27,3 millió dollár
5. David Beckham (angol, LA Galaxy) - 26,8 millió dollár
6. Ronaldinho (brazil, Flamengo) - 25,8 millió dollár
7. Carlos Tévez (argentin, Manchester City) - 21,7 millió dollár
8. Frank Lampard (angol, Chelsea) - 20,1 millió dollár