Sportfogadás

Bundázták az Arany Kupa meccseit is?

  • VNA

Újabb labdarúgó mérkőzések kerültek a fogadási csalás gyanúja alá, ezúttal az Arany Kupa csoportmeccsein kaszálhattak a jól értesültek.

Németországi lapinformációk szerint elképzelhető, hogy az Egyesült Államokban zajló labdarúgó Arany Kupa mérkőzéseit is fogadási csalók befolyásolták. A Spiegel on-line kiadásának információja szerint ugyanis az Interpol és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a napokban is zajló torna három találkozója kapcsán nyomoz. Mindhárom mérkőzés esetén az ázsiai piacokon megtett fogadások összege és azok összetétele volt a megszokottól eltérő és minden esetben egy bizonyos gólkülönbség feletti fogadásokkal, a nagy különbségű győzelmeknek köszönhetően nyerhetett pénzt a fogadási maffia.

Konkrét mérkőzést és érintett szövetséget ugyan nem említenek az elsődleges tudósítások, de annyit lehet tudni, hogy két 5-0-ra végződő találkozóról és egy 4-0-s mérkőzésről van szó. Előbbi eredmény három meccsen (Mexikó – El Salvador, Mexikó – Kuba, Costa Rica – Kuba), utóbbi pedig két találkozón (Jamaica – Grenada és Guatemala – Grenada) született az Arany Kupa csoportkörében. Puszta matematikai alapon a fenti találkozók vesztes feleit figyelembe véve valószínűsíthető, hogy Grenada és Kuba is érintett lehet az ügyben, az egészet szervező bűnszövetkezet mellett.