Labdarúgás

Az UEFA odafigyel a sárgával ügyeskedőkre

  • VNA

A jövőben jobban odafigyel az UEFA azon esetekre, amikor valaki jövőbeni előnyök érdekében szándékosan kap sárga lapot egy mérkőzésen.

Szigorítja az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) az úgynevezett taktikai sárga lapok megítélését. Az utóbbi időszakban több olyan eset is volt, amikor egyes játékosok nagy tornák bizonyos fázisában szándékosan „harcoltak ki” sárga lapot maguknak, hogy az azért járó egy meccses eltiltást még a következő fontos mérkőzés előtt le tudják tölteni. A közelmúltban Andres Iniesta esete volt hasonló, aki a Bajnokok Ligája negyeddöntő első találkozóján, a Donyeck ellen 5-1-re megnyert mérkőzés második félidejében „ért el” sárga lapot, így a visszavágón eltiltása miatt nem léphetett ugyan pályára, de az elődöntő párharcot már ismét tiszta lappal kezdhette el.

Az UEFA főtitkára, Gianni Infantino elmondása szerint a profi futballisták hasonló, teljesen nyilvánvaló esetekben akár kétmérkőzéses eltiltást is kaphatnak. „Korábban a hasonló viselkedést pénzbüntetéssel sújtottuk, de mostantól kezdve elképzelhető, hogy plusz büntetést adunk az ügyeskedőknek” - mondta Infantino.