NB I

Lisztes Krisztián visszatér a Ferencvároshoz

Lisztes Krisztián és Kulcsár Dávid egymást váltja az Üllői úton és Angyalföldön: a tavasszal kölcsönjátékosként a Vasast erősítő Kulcsárt végleg megvásárolta a piros-fehér egyesület a Ferencvárostól, az üzlet részeként Lisztes visszatér nevelőegyesületéhez.

Visszatér a Fradi korábbi ikonja az Üllői útra, Kulcsáért (középen) cserébeA Vasas péntek reggel hivatalos honlapján jelentette be a kettős átigazolást. Erdős László, a Vasas Futball Kft. stratégiai igazgatója a labdarugas.vasassc.hu-nak elmondta, hogy két és fél éves szerződést kötöttek Kulcsár Dáviddal, a tavasszal kölcsönben már náluk szereplő futballista így véglegesítette státuszát a Vasasban.

A tranzakció részeként a Ferencvárosban folytatja pályafutását Lisztes Krisztián, aki remek idényt produkált Angyalföldön. Erdős szerint fájó szívvel mondanak le a 34 éves középpályásról, de az FTC vezetői egyfajta imidzsépítés részeként szeretnék egykori játékosukat ismét a IX. kerületben tudni.

A Ferencváros még nem erősítette meg a hírt, a Blikk információ szerint 1+1 éves szerződést köt Lisztes egykori csapatával. Lisztes a Fradi neveltje, 17 évesen, 1993-ban debütált a felnőttcsapatban. 1997-ben igazolt az Üllői útról a német VfB Stuttgartba, majd a Werder Bremen és a Mönchengladbach alkalmazottja volt. 2008 februárjától néhány hónapig ismét a zöld-fehérek játékosa volt a 49-szeres válogatott futballista, aztán az NB II-es REAC-hoz távozott, majd sorrendben a Hansa Rostockot, a Paksot, tavasszal pedig a Vasast erősítette.

"Nem árulok el azzal nagy titkot, hogy mennyire kötődöm a Fradihoz. A hírt azonban egyelőre nem szeretném kommentálni" - nyilatkozta a Blikk megkeresésére Lisztes, aki korábban az FTC-vel két bajnoki címet is nyert, az 1995-ös Bajnokok Ligája-szereplés alkalmával gólokat szerzett a legrangosabb kupasorozatban.