FIFA

Blatter extrém kérése miatt építik át a frankfurti stadion díszpáholyát

  • VNA

A FIFA-elnök Sepp Blatter különös kérése borzolja a női világbajnokság szervezőinek életét, aki a felező vonal magasságából akarja a döntőt nézni.

Kilenc nap múlva kezdődik az esztendő kiemelkedő női foci eseménye, a Németországban sorra kerülő labdarúgó világbajnokság. Az esemény előtt újra a FIFA közelmúltban újraválasztott elnöke, Sepp Blatter került a figyelem középpontjába, akiknek különös kérése borzolta a német szervezők idegeit. A Kicker című szaklap információi szerint a svájci sportdiplomata ugyanis azt kérte, hogy a július 17-én Frankfurtban sorra kerülő döntőben olyan ülőhelyet kapjon, amely pontosan a felezővonal magasságában van. Ilyen azonban nem létezik a frankfurti stadion díszpáholyában, ahol a felezővonalnál  éppen egy lépcsősor található…

Josh Blatter vasmarokkal fogja össze a világ labdarúgását

Blatter persze nem az a személy, aki ilyen apróságokon fennakad (és persze a német szervezők is igyekeznek a kedvében járni), így a tervek szerint a lépcsőt átépítik és külön széke(ke)t helyeznek majd rá, hogy a FIFA elnök tökéletes szögből láthassa a világ legjobb női labdarúgóit. A finálé ugyan még messzebb van, de a német szervezők már félve várják a június 26-ai Németország-Kanada nyitómeccset is, ahol Blattert vélhetően nem várják majd lelkesen a hazai szurkolók.

„Blatter urat nem fogadják tárt karokkal Németországban, ezzel mindenki tisztában van. Ezt maga Joseph Blatter is tudja. Ez azonban nem fair a közönség részéről, mert tudni kell, hogy nagyon sokat tett ő is a német labdarúgás fejlődéséért.” – próbálta meg védeni a mundér becsületét a Német Labdarúgó Szövetség elnöke, Theo Zwanziger. A június elején – meglehetősen ellentmondásos körülmények között - újraválasztott Blattert már a 2005-os Konföderációs Kupán és a 2006-os világbajnokságon is hatalmas füttyszó fogadta Németországban, igaz nem feltétlenül azért, mert ragaszkodik a legjobb ülőhelyhez a stadionban.