Premier League

Alex McLeish az Aston Villa új menedzsere - hivatalos

Az Aston Villa hivatalos honlapján jelentette be, hogy Alex McLeisht nevezték ki a csapat új menedzserének.

Alex McLeish Birminghamen belül váltott klubot

Az 52 éves szakember 2007-2011 között a városi rivális Birmingham Cityt irányította, ezért nincs túlságosan ínyére a szurkolóknak személye. A City a legutóbbi szezonban Angol Ligakupát nyert, de kiesett a Premier League-ből, a tréner ezért lemondott posztjáról. A Villánál Gerrard Houllier helyét veszi át, aki szívbetegsége miatt távozott az Oroszlánoktól.

"Megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen nagy hagyományú klubnál dolgozhatok. Az Aston Villa történelme és sikerei lenyűgözőek. Igazi kihívás ez a feladat számomra, megpróbálom megírni a saját fejezetemet a krónikákban. Tudom, hogy néhány szurkoló az aggodalmát fejezte ki a személyem miatt, amit teljesen megértek. Mindent meg fogok tenni, hogy meggyőzzem őket, én vagyok a megfelelő ember erre a posztra" - olvasható a skót menedzser nyilatkozta a klub honlapján.

"Alex megfelel azoknak a kritériumoknak, amelyek alapján az új menedzsert kerestük. És ami a legfontosabb, közösek az elképzeléseink az Aston Villa jövőjéről. Már bizonyította, hogy egy erőskezű vezető és ambiciózus ember, nagyon várjuk az új szezon kezdetét" - mondta Paul Falkner, a Villa vezérigazgatója.

McLeish játékosként az Aberdeen és a Motherwell csapatát erősítette, 1994-ben kezdett el edzősködni az előbbi együttesnél. Később a Hibernian, a Rangers és a Birmingham City kispadján ült, illetve 2007-ben egy rövid ideig skót szövetségi kapitány volt. A Rangersszel két-két skót bajnokságot és kupát, illetve három Ligakupát nyert, a Birminghamet a 2008-209-es szezonban feljutatta az élvonalba - korábban a Hiberniant is Skóciában -, idén februárban az Arsenal ellenében elhódította a csapat a Ligakupát.