Újpest

A végén megmutattuk, milyen lehetőségek vannak a csapatban - Balajcza

Balajcza Szabolcs, az Újpest FC kapusa a klub hivatalos honlapjának adott interjújában arról beszélt, hogy megviselte őt és a csapatot a tavaszi hullámvölgy és a kieséstől való fenyegetettség, de aztán bebizonyította a gárda, hogy milyen lehetőségek rejlenek benne.

Balajcza optimista a következő szezont illetően"Nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is nehéz szezon van mögöttünk. Március vége, április közepe megviselte a csapatot, ekkor kerültünk közel a kiesőzónához, de szerencsére pozitívan jöttünk ki a hullámvölgyből. Engem is megviselt, mert akármilyen fiatal is a keretünk, nem gondoltam volna, hogy onnan kell felkapaszkodnunk. A bajnokság vége kárpótolt mindenkit, hét meccsből hatot megnyertünk, és megmutatta a csapat, milyen lehetőségek vannak benne" - nyilatkozta a Vermes Krisztián sérülése után a csapatkapitányi karszalagot viselő portás az ujpestfc.hu-nak.

"Azért kerültünk olyan mélyre, mert a kiélezett helyzetben még rutintalannak számít a csapatunk, sok gólt kaptunk buta, egyéni hibákból, és sok sérülés is nehezítette a helyzetünket. A végére azonban elkaptuk a ritmust, és jelentős formajavulásnak örülhettünk" - vélekedett a visszaesés okairól Balajcza, aki a következő idényt illetően nagyon optimista: "Hiszem, hogy most följebb lépünk. Bizakodó vagyok, mert a keret nagy része együtt maradt, érkezett eddig két olyan rutinos játékos, akivel erősödtünk, és akiket nem kell bemutatni senkinek. A felkészülés ugyan rövid lesz, de erős csapatok ellen játszhatunk edzőmeccseket, és ezekből tanulva jól kezdhetjük a szezont."