Női kézilabda NB I

A sikertelen selejtező miatt lesz rájátszás a női bajnokságban

Az eredeti tervek szerint a női kézilabda NB I 2011-12-es kiírásának végén nem rendeztek volna rájátszást, hanem az alapszakasz eredményei alapján hirdettek volna végeredményt, megrövidítendő így a szezont, és ezzel megkönnyítendő a válogatott felkészülését az olimpiára. Mivel azonban a nemzeti csapatnak csak egészen minimális esélye maradt az ötkarikás részvételre, a szövetség a klubokkal egyeztetve módosította a versenykiírást.

A Siófok KC honlapjának tájékoztatása szerint a Magyar Kézilabda Szövetség Versenybizottsága június 15-én rendkívüli ülésre hívta össze a csapatok képviselőit, és ott az érintettek úgy döntöttek, hogy lesz rájátszás a bajnokság végén.

Ahogy arról írtunk, a női válogatott kettős vereséget szenvedett Németország csapatától a világbajnoki selejtezőn, és így nem lehet ott a vb-n, az olimpiai selejtezőn pedig csak akkor vehet részt, ha Brazíliában valami fatális véletlen folytán ugyanazok a csapatok végeznének a nyolc között, mint tavaly az Európa-bajnokságon.

Emiatt a játékosok nyara a következő idény után várhatóan felszabadul, így lesz idő arra is, hogy rájátszást rendezzenek a bajnokság végén. A 22 mérkőzéses alapszakasz után az első négy helyezett két győzelemig tartó párharcokban dönti el a 1-4. helyezések sorsát, míg az 5-8. hely illetve a 9-12. hely között végzők bónuszpontos rendszerben, újabb körmérkőzéses rendszerben döntenek a további helyekről.