Kosárlabda

A magyar szövetség haladékot kért az adósoknak a FIBA-tól

  • MTI

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) négy klub nemzetközi kupában való indulásra beadott jelentkezését továbbítja az európai szövetség (FIBA Europe) felé, két esetben pedig haladékot kér.

Az MKOSZ csütörtöki tájékoztatása szerint az elnökség a nőknél az MKB-Euroleasing Sopron (Euroliga) és a SEAT Lami-Véd Győr (Európa Kupa), a férfiaknál pedig a Szolnoki Olaj KK és az Atomerőmű SE (mindkettő Eurochallenge Kupa) nevezését fogadta el.

A vezetőség a június 15-ig meghosszabbított határidő lejártával úgy döntött, hogy továbbra sem fogadja el a Mediteam Szeged és a Pécs 2010 jelentkezését a nemzetközi kupákban való indulásra. Ugyanakkor azzal a kéréssel fordult a FIBA Europe illetékeseihez, hogy amennyiben lehetséges, a nevezések elbírálását tolja ki június 30-ig, mivel a Pécs az utóbbi napokban sokat tett az adósságok törlesztéséért, ezért ha haladékot kap, a jelzett időpontig teljesítheti a nevezéshez szükséges feltételeket.

A szegediek nevében a nap folyamán Nagy Z. Zsolt, a névadó szponzor Mediteam Zrt. vezérigazgatója azt közölte, hogy mivel a csapat működtetését átvevő gazdasági társaság nem tudott megállapodni egy játékosával a tartozás átütemezéséről, az együttes sem az Európa Kupában, sem a magyar bajnokságban nem indul.