NB I

Sousa hamar megtalálta a közös hangot a játékosokkal - Videoton

Bekő Balázs, a Videoton pályaedzője a fehérváriak hivatalos honlapjának nyilatkozva elárulta: a szakmai stáb és a játékosok hamar megtalálták a közös nevezőt, jó hangulatban kezdődött meg a nyári alapozás.

Paolo Sousa edzést vezényel
A portugál tréner nem okozott csalódást, a játékosként világklasszis futballista edzőként is a maximumra törekszik.

„Paulo Sousa más futballkultúrából érkezett, világsztár volt, olyan csapatokban játszott, amelyeknek a nevét csak nagybetűkkel lehet leírni - mondta Bekő Balázs. "Kíváncsiak voltunk valamennyien, talán a játékosok sem mások ebben, hogy ez a gyakorlatban mit jelent, az első benyomások kifejezetten kedvezőek."  Többször hallhattuk már, hogy a magyar csapatoknál dolgozó külföldi szakemberek kommunikációs nehézségekbe ütköznek a játékosokkal, de a pályaedző szerint Fehérváron nem lesznek ilyen jellegű gondok.

Nincsenek kommunikációs nehézségeink, velünk, magyarokkal, angolul beszélnek, egymás között pedig inkább spanyolul. Paulo roppant türelmes, ha úgy látja, hogy valami nem tiszta, azt többször is elmagyarázza, csak az számít, hogy minden rendben menjen. Az első benyomások alapján kifejezetten kemények, pörgősek az edzések, biztos vagyok benne, hogy ennek látható is lesz az eredménye.”