Átigazolás

Engedjenek el a Bayern Münchenhez! - Vidal

A Bayer Leverkusen chilei középpályása, Arturo Vidal örömmel fogadta a hírt, hogy a Bayern München ajánlatot tett érte, annak azonban már kevésbé örül, hogy a Gyógyszergyáriak túl sok pénzt kérnek a Bajoroktól. Elmondása szerint élete lehetősége előtt áll, és nem szeretné, ha megfosztanák tőle.

Német sajtóhírek szerint a Bayern 10 millió eurót ajánlott a Leverkusennek a középpályásért, utóbbiak azonban legalább 14 milliót szeretnének kapni érte. Ráadásul Wolfgang Holzhäuser ügyvezető igazgató szerint kizárt, hogy belemennek abba, hogy a chilei játékos a Bundesligán belül váltson csapatot.

Arturo Vidal a földön a Bayer Leverkusen egyik mérkőzésén 2010 őszén

Vidal azonban örülne, ha mostani klubja nem állítana gátakat elé: "A Bayern München végre hivatalos ajánlatot tett értem. Eddig csak beszéltek róla, most már konkrét lépést tettek. Tavaly szerettem volna hosszabbítani a Leverkusennel, akkor azonban őket nem érdekelte a dolog. Most el akarok menni Münchenbe. Nagyon remélem, hogy a klubok meg tudnak egyezni" - nyilatkozta a középpályás.

És hogy miért lenne ennyire fontos a chileinek a váltás? Ezt is elmondta: "Mindenkinek meg kell értenie, hogy ez egy nem mindennapi lehetőség. A világ egyik legjobb klubja akar leigazolni. Ráadásul a korábbi edzőm, Jupp Heynckes is ott dolgozik. Ráadásul vitán felül sokat tettem a Leverkusenért."

A követelés ellenére mégis előfordulhat, hogy Holzhäusernek lesz igaza, és nem marad Németországban a játékos. Az olasz Napoli állítólag 12 millió eurót ígért érte.

A Bayern Vidalon kívül Jerome Boatenget szeretné még nagyon megszerezni. A Manchester City tavaly vásárolta meg a német válogatott védőt, aki azonban nem tudott állandó helyet kiharcolni magának a csapatban. Ennek ellenére irreálisan magasnak tűnő összeget, 20 millió eurót kérnek érte. Ha őt nem tudják leigazolni, valószínűl Alexszel, a Chelsea hátvédjével próbálkoznak. Érte csak 15 milliót akarnak kapni a Kékek.