Edzőváltás

Bielsa nem Leonardo mellé, hanem a helyére érkezik az Interhez?

Az olasz sportsajtó szerint Leonardo, az Internazionale brazil edzője elhagyja a klubot, hogy korábbi csapatánál, a Paris Saint-Germainnél legyen általános igazgató. Massimo Moratti, az olasz klub elnöke pedig emiatt vette fel a kapcsolatot az argentin Marcelo Bielsával, akit vezetőedzőnek nevezne ki.

Leonardo int az Internazionale egyik BL-mérkőzésének sajtótájékoztatóján 2011 tavaszán

Kedden még arról szóltak a hírek, hogy Bielsa úgy jönne az Interhez, hogy közben Leonardo is marad. Az olasz média úgy képzelte, hogy egyikük a sportigazgatói, a másik a vezetőedzői posztot töltené be. A La Gazzetta dello Sport szerint azonban Leonardo a hétvégén komolyan tárgyalt a Paris Saint-Germain arab tulajdonosaival Katarban, és csütörtökön közli Morattival, hogy akar-e maradni Olaszországban. Már ha egy ilyen lépés után Moratti még kíváncsi erre...

Gyorsan szólt ugyanis Bielsának, akit ugyan esélyesnek tartottak arra, hogy a spanyol bajnokságban szereplő Athletic Bilbao edzője legyen, de biztos, hogy az Inter kedvéért mégy egyszer meggondolná, hogy hova menjen.

Moratti ugyanakkor következetesen tagadja, hogy bármilyen változás lenne a csapatnál: "Leonardo Brazíliában van. Semmi alapja nincs a pletykáknak." Azt viszont tudjuk, hogy ő szokott ilyeneket mondani, néhány nappal Rafa Benítez kirúgása előtt még a spanyolról is így nyilatkozott decemberben.

Az új fejlemények egyébként általános meglepetést okoztak Olaszországban, mivel a Benítezzel kínlódó csapat Leonardóval a második helyig menetelt előre, és jelentett némi veszélyt a végül a bajnoki címet megszerező Milanra is. Emellett az Olasz Kupát meg is nyerték, igaz, a BL-ben két csúfos vereséget szenvedtek a Schalkétól a negyeddöntőben.