Forma-1

A FIA megerősítette, elmarad a bahreini Forma-1-es futam

  • MTI

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdán hivatalosan bejelentette, hogy októberben sem tartják meg a márciusról elhalasztott Forma-1-es Bahreini Nagydíjat, a debütáló indiai futam pedig visszakerül az eredetileg tervezett október 30-i időpontra.

A FIA közleményében azt írta a Motorsport Világtanács tagjai egyhangúlag foglaltak állást amellett, hogy a bahreini GP-re az idén már ne kerüljön sor.

"Az indiai futamot október 30-án rendezik meg, a szezon pedig november 27-én, Brazíliában ér véget" - fogalmazott a FIA.

A bahreini szervezők múlt csütörtökön jelentették be, hogy a csapatok tiltakozását elfogadva, az idén már nem szeretnének Forma-1-es nagydíjat rendezni.

A szahíri verseny az idei szezon első GP-je lett volna márciusban, ám az országban uralkodó feszült politikai helyzet miatt elhalasztották. A FIA június 3-án azt közölte, hogy október 30-án pótolják a nagydíjat, az idén debütáló indiai verseny pedig erről az időpontról december 11-re kerül át.

A csapatok és a pilóták ezt követően jelezték, ebben az évben már nem szeretnének Bahreinbe utazni, s irreálisnak nevezték a módosított versenynaptárat, szerintük ugyanis túl későn fejeződött volna be a sorozat. A 2011-es világbajnoki idényből még 12 futam van hátra.

Az idei Forma-1-es vb-sorozat még hátralévő állomásai:

Június 26. Európa Nagydíj, Valencia
Július 10. Brit Nagydíj, Silverstone
Július 24. Német Nagydíj, Nürburgring
Július 31. Magyar Nagydíj, Hungaroring
Augusztus 28. Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps
Szeptember 11. Olasz Nagydíj, Monza
Szeptember 25. Szingapúri Nagydíj, Szingapúr
Október 9. Japán Nagydíj, Szuzuka
Október 16. Koreai Nagydíj, Jeongam
Október 30. Indiai Nagydíj, Újdelhi
November 13. Abu-Dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi
November 27. Brazil Nagydíj, Sao Paulo