Atlétika

Blanka Vlasic is ott lesz Birminghamben

A Gyémánt Liga-sorozat birminghami állomásán is rangos mezőny fog összegyűlni, legutóbb a női magasugrás világbajnoka, Blanka Vlasic jelezte részvételi szándékát a július 10-i versenyre.

Blanka Vlasic 2010 óta tartó veretlensége szombaton New Yorkban szakadt meg

A 27 éves atléta tavaly veretlen volt az egész szezonban, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) az év sportolójának választotta a hölgyek között. Idén a Gyémánt Liga sanghaji és római versenyén is diadalmaskodott, a győztes széria múlt szombaton, New Yorkban szakadt meg, a svéd Emma Green Tregarótól kapott ki. Vlasic egyéni legjobbja 2.08 méter, ami a világ második legjobb eredményének számít, a rekordot a bolgár Stefka Kostadinova tartja (2.09 m, 1987).

"A londoni versenyt nagyon szeretem, szerintem Birminghamban is ugyanolyan fantasztikus lesz a hangulat.Természetesen az idei fő célom a világbajnoki címem megvédése, erre segít felkészülni ez a viadal is. A stadionrekord 1989 óta nem dőlt meg (Jelena Jelesina,1.95 m), remélem, sikerül letenni a névjegyemet Birminghamben" - nyilatkozta Vlasic.

Birminghamban igazi sztárparádé lesz, Vlasicon kívül Tyson Gay (a 100 méteres síkfutás jelenlegi világranglistavezetője), Asafa Powell (a 100 m korábbi világcsúcstartója), Phillips Idowu (a hármasugrás világbajnoka), Christine Ohuruogu (a 400 m olimpiai aranyérmese), Sanya Richards-Ross (a 400 m világbajnoka), Jenny Meadows (a 800 m vb-bronzérmese), David Oliver (a 110 gát olimpiai bronzérmese), Andreas Thorkildsen (kétszeres olimpaiia bajnok gerelyhajító), Kim Collins (a 100 m 2003-as világbajnoka) és Carmelita Jeter (a 100 m idei világranglistavezetője, minden idők második leggyorsabb hölgye) is rajthoz áll az Alexander Stadionban. A versenyt hét héttel a tegui világbajnokság (augusztus 27. - szeptember 4.) előtt rendezik, így jó erőpróba lesz a sportolóknak.