Németország

Új nézőrekord a Bundesligában

  • VNA

Átlagosan 42.101 szurkoló volt kíváncsi a Bundesliga 2010-1011-es szezonjának mérkőzéseire, a német labdarúgó-bajnokság továbbra is a legnézettebbnek számít.

Új nézettségi rekordokat hozott a német labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga 2010-2011-es szezonja. A helyszíni nézőket tekintve a legnézettebb pontvadászat szezonbeli 306 mérkőzését összesen 12,88 millióan tekintették meg a stadionokban. Ez összességében 0,7%-os növekedést jelent az előző évadhoz képest, ami azt jelenti, hogy átlagosan 42 101 néző volt kint valamennyi találkozót figyelembe véve. A stadionok kihasználtsága ezzel 94%-os volt az egész szezont tekintve. A német labdarúgó liga (DFL) által publikált számok azt is megmutatják, hogy a stadionok nézőinek most már 60%-a (az előző szezon 58%-os mutatója után) bérletesként látogat ki a mérkőzésekre.

Az átlagos Bundesliga jegyárak 23 euró (kb. 6000 forint) körül voltak, amely az európai topbajnokságokat tekintve a legolcsóbbnak tekinthető. "Az utóbbi tíz évben folyamatosan növekszik a nézőszám. Izgalmas bajnokság, látványos mérkőzések, családbarát jegyárak és modern stadionok. Ezek a tényezők teszik igazán sikeressé a Bundesligát" – nyilatkozta büszkén a liga üzleti vezetője, Christian Seifert. A német elsőosztály sikerei mellett a Bundesliga 2 is jó évet zárt, ahol összesen 4,45 millió helyszíni néző látta a bajnoki találkozókat, amely minimális csökkenés mellett így is találkozónkénti 14 359 főt jelent.