DVSC-TEVA

Szima nem ad 110 milliót Kantáért, de támadókat igazolna

A DVSC-TEVA elnöke úgy gondolja, az elmúlt szezon nagy csalódást jelentett számukra, ám nem biztos, hogy Lázok János, Hrepka Ádám vagy Kanta József erősítést jelentene a Debrecennek.

Szima Gábor szerint elvárható lett volna a Debrecentől, hogy a dobogón végezzen, ezt azonban a cseh Zdenek Scasny vezetésével bukták el az elmúlt szezonban. A csalódást jelentő ötödik hely után a DVSC-TEVA elnöke nyilatkozott a múltról, a jelenről és a jövőről is.

„Ez a szezon mindenképpen nagy csalódást jelentett számunkra. Úgy vélem, a szurkolók reálisan elvárhatták a gárdától a dobogós helyezést, ez az elvárásuk a játékoskeret ereje alapján egyáltalán nem tűnt túlzottnak. Ennél a klubnál köztudott dolog, hogy pontosan kapják a játékosok a fizetést, ami nem mondható el minden magyar klubról. Tehát ebből a szempontból is elmondható, komoly esélyünk volt arra is, hogy bajnokok legyünk. Annak, hogy ez miért nem sikerült, sok összetevője van és nagyon hosszú elemzést igényelne. Az EL-ben jól szerepeltünk, viszont a bajnokságban olyan kisiklásaink voltak, mint a siófoki, a szombathelyi és a Honvéd elleni vereségek. Hazai pályán jól teljesítettünk, de az idegenbeli mérlegünk nagyon gyenge volt. A téli szünet után megkezdődött a felkészülés, Zdenek Scasny vezetésével új szakmai stáb vágott neki a munkának, játékos és vezető egyaránt roppant bizakodó volt ebben az időszakban. Remek edzéseket tartottak a szakemberek, viszont a februári, törökországi edzőtábort követően nagy visszaesés volt tapasztalható az edzésmunkában és ezáltal a játékban is. Sajnos, hét meccsből csak egyet tudtunk megnyerni… Ebben az időszakban kellett lemondanunk a bajnoki és talán a dobogós álmainkról is. Kondás Elemér irányításával még felálltunk a padlóról, de ez már nem volt elég ahhoz, hogy elérjük a dobogót, ezáltal a nemzetközi kupaszereplést” – jelentette ki a klubelnök a haon.hu-nak.

Szima Gábor jövőre mindenképpen jobb helyezésben gondolkodik - Fotó: haon.hu

A gyengébb szereplésnek az is az oka lehet, hogy nem váltak be az együttes új igazolásai.
„Továbbra is azt gondolom, hogy a Videoton mellett Magyarországon a DVSC-TEVA-nak volt a legerősebb játékosállománya az előző szezonban, ezt nem csak én, hanem a szakmabeliek is így vélték. Önmagunkhoz képest valóban gyengültünk, mert távoztak kulcsjátékosok, persze érkeztek is jó futballisták. Jött Simac, aki komoly erőssége lett a DVSC-TEVA-nak, érkezett Kabát Péter, akitől sokat vártunk, de keveset kaptunk. Leigazoltuk Farkas Balázst, akitől szintén nagyon sokat reméltünk, de sajnos szinte folyamatosan sérült volt, és nem tudta magát utolérni. De nagyjából így jártunk Balajti Ádámmal és Kulcsár Tamással is”
- mondta az egyesület első embere.

Jelenlegi helyzetében inkább támadókat szeretne igazolni a Loki, ám nem 100 milliós áron.

„Külföldi és magyar futballisták is érkezhetnek. A DVSC-TEVA támadókat szeretne igazolni, konkrétan támadó középpályás és csatár posztokon akarunk erősíteni. Magyarországról nagyon nehéz jó futballistát szerződtetni, mert szűk a piac. Gyakorlatilag minden klub arra a néhány megszerezhető játékosra vetetett szemet, ráadásul nem is biztos, hogy a DVSC-TEVA-nak Lázok János, Hrepka Ádám vagy Kanta József olyan nagy erősítést jelentene… Kantáért például fél millió eurót kér az MTK, véleményem szerint jó  játékos, de nem biztos, hogy ő lenne az, akiért 110 millió forintot kellene kifizetnünk. De ettől függetlenül mindenképpen igazolnunk kell legalább három minőségi futballistát” - fogalmazott Szima az igazolásokkal kapcsolatban.

Hozzátette azt is, a Belgiumba távozó Czvitkovics Péter pótlása lenne a legnagyobb feladat a piros-fehérek előtt.

Nos, Sándor Tamás anno egy különleges játékos volt a DVSC életében, az utóbbi évtizedek legjobb támadó középpályása volt. Czvitkovics Péter négy esztendőt töltött el Debrecenben és valóban méltó módon pótolta Sándor Tamást a visszavonulása után, de az utóbbi tavasz neki is nagyon rosszul sikerült. Tehát az ő gyenge játéka is közrejátszott abban, hogy ilyen rosszul  szerepeltünk. Az ő pótlása kulcskérdés, talán a legnehezebben megoldható feladat. Hiszen minden csapat szeretne olyan támadó középpályást igazolni, aki a játék szervezése mellett képes szezononként 8-10 gólt lőni.”

Fotó: haon.hu