Edzőkérdés

Hiddink tagadja, hogy a Chelsea-hez megy, a törökök fenyegetőznek

Az angol fogadóirodáknál még mindig Guus Hiddink a favorit a Chelsea menedzseri posztjára, noha a holland szakember tagadja, hogy az utóbbi hetekben kapcsolatba lépett volna a Londoni klubbal. A török szövetség vezetője viszont nem ugyanezt hallotta a válogatott játékosaitól a szövetségi kapitányról, ezért a Kékeket és a szakembert is megfenyegette.

Guus Hiddink tagadta, hogy mostanában tárgyalt volna bárkivel a Chelsea-től, elmondása szerint az utóbbi napokban a jótékonykodással volt elfoglalva: "A Belgium-Törökország mérkőzés után Dél-Koreába utaztam, de nem nyaralni. Az ottani 2002-es világbajnokság után sok jótékonysági projektet indítottam el, és azokkal foglalkoztam. Pályákat építünk az országban, főleg a hátrányos helyzetűek számára. Amikor visszajöttem Európába, mindenféle történetek fogadtak, amik szerint én mondtam a Chelsea-nek, hogy igazolják le Sneijdert. Nem foglalkozom ezekkel a hírekkel különösebben, de szeretném tisztázni, hogy nem beszéltem senkivel a klubtól. Épp elég nekem, hogy kijuttassam a török válogatottat az Európa-bajnokságra."

Guus Hiddink a török válogatott edzésén a Belgium elleni Európa-bajnoki selejtező előtt 2011 májusában

Eközben azonban más híreket is hallani, amik a török szövetség vezetőjét is felbosszantották.

"A Chelsea már eljátszotta néhányszor, hogy a csapataik engedélye nélkül tárgyalt játékosokkal" - mondta Mahmut Ozgener. "Ha ugyanez megtörténi Hiddinkkel, akkor összeszedjük a szükséges dokumentumokat, és megyünk a FIFA-hoz panaszt tenni."

Az elnök elmondása szerint nem csak a média híreszteléseire alapoz, hanem a válogatott játékosaitól is furcsa dolgokat hallot.

"A Belgium elleni mérkőzés után megkérdeztem Hiddinket, hogy mik a tervei, és azt mondta, megnézi az utánpótláscsapatunkat, aztán elrepül Koreába egy jótékonysági rendezvényre. A játékosok szerint azonban nekik azt mondta, hogy lehet, hogy elhagyja a csapatot. Ezt azonban nem teheti meg csak úgy. Törökország nem átjáróház."