Átigazolás

Oláht a Fradi mellett még három csapat vinné Kaposvárról

Kovács Zoltán még nem írta alá az Arisz által kínált szerződést

Címkék:

Megkezdte a felkészülést a következő bajnoki szezonra a Kaposvári Rákóczi. A csapatban egyelőre ott volt Kovács Zoltán kapus, akit a ciprusi Arisz Limasszol vinne, és Oláh Lóránt is, aki a Ferencváros, a Győr, a Kecskemét és a Paks kívánságlistáján is szerepel. Sisa Tibor tehát még nem lehet biztos benne, hogy milyen kerettel dolgozhat ősszel, de addig is, amíg ez kiderül, elkezdték a felméréseket és az alapozó munkát.

Kaposvár-címerAhogy mi is megírtuk, ciprusi források szerint Kovács Zoltán aláírva küldte vissza az Arisz Limasszolnak a neki átfaxolt szerződéstervezetet. A kapus cáfolta ezt a hírt, de azt még nem tudja, hol folytatja a pályafutását: "Én is meglepetten olvastam ezt a hírt, amiből annyi igaz, hogy valóban visszaküldtem a szerződést, de nem aláírva. A sorsom még nem dőlt el, de nem szeretném sokáig húzni a dolgot. Reményeim szerint a jövő héten eldől, hogy mi lesz velem, hiszen senkinek nem jó ez a bizonytalanság" - nyilatkozta a hálőr a kaposvári klub honlapjának.

Kovács egyébként valószínűleg szívesen maradna a Rákóczinál, de Illés János ügyvezető elnök szerint az eddigi fizetése két és félszeresét szeretné megkapni, azaz van miről tárgyalniuk a feleknek egymással. Az elnöknek egyébként is bőven akad tennivalója, hiszen több játékos iránt is érdeklődnek, illetve ők is szeretnének erősíteni.

"Meglepetésre elég jól állunk, sokkal jobban, mint a legutóbb. 18-20 fő gyakorlatilag rendelkezésre áll, aki bevethető, és csak néhány poszton van kérdőjel, ahol megpróbálunk erősíteni. Milinte Árpádnak lejár a szerződése, s közösen átbeszélve a dolgokat úgy döntöttünk, hogy nem hosszabbítjuk meg ezt a megállapodást. Kapust minden bizonnyal kell igazolnunk, a szintén lejáró szerződésű Zahorecz Krisztiánnal pedig a jövő héten ülünk le egyeztetni" - mondta Illés János.

Az említetteken kívül Boris Gujics a jövő héten az egyik Bundesliga 2-es klubhoz utazik próbajátékra, Oláh Lórántot pedig a hírek szerint a Ferencváros, a Győr, a Paks és a Kecskemét is elvinné. A kérdés, hogy melyikük tudja kifizetni az élő szerződésű csatár vételárát.

"A Rákóczi abba a kategóriába tartozik, amely a költségvetés bizonyos részét játékosértékesítésből kénytelen fedezni. Ebből adódik, hogy ha valaki iránt érdeklődnek, akkor  leülünk tárgyalni. Nem fogunk erőszakkal, minden áron bárkitől is megszabadulni, ez azonban biztos" - nyilatkozta ezzel kapcsolatban Illés János.

Ami a felkészülést illeti, arról Sisa Tibor vezetőedző a következőket mondta: "Vért, verítéket és könnyeket tudok ígérni, de ezt tudják a srácok is. Remélem, mindenki hiba nélkül végre tudja hajtani, mint tavaly, és bízom benne, hogy az új játékosok is időben csatlakoznak, nem az utolsó pillanatban. Mint mindig most is felméréssel kezdünk, aztán a jövő héttől - Pünkösd hétfőt leszámítva - napi két edzéssel folytatjuk a munkát. A tréningek mellett pedig öt edző- és négy begyakorló mérkőzést tervezünk."